Foto: palokuchki
Nedavno som tu uverejnila recept na cucoriedkove muffiny z kysnuteho cesta. Cesto sa mi pacilo, bolo jemne a chutne. Dnes som preto z neho Zobraziť celý popisNedavno som tu uverejnila recept na cucoriedkove muffiny z kysnuteho cesta. Cesto sa mi pacilo, bolo jemne a chutne. Dnes som preto z neho skusila slanu verziu a urobila som tieto muffiny.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 1/2 salky |
|
180 ml |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
50 g |
|
1/2 salky |
|
1 PL |
|
plnka: | |
1 salka |
|
1 strúčik |
|
1/2 salky, čerstvý mladý |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto som vymiesila v mixeri a cesto som nechala kysnut asi hodinu. Na doske som potom este raz cesto premiesila. Ked znovu trochu narastlo, vyvalkala som ho na plat. Plat cesta som potrela bryndzou rozmiesanou s cesnakom.
-
2
Na bryndzu som poukladala spenatove listky. Ja som pouzila cerstve spenatove listy, ktore som sparila nad parou asi 1/2minuty. Spenatove listy som pred polozenim na bryndzu vysusila.
-
3
Cesto som sa snazila zakrutit co najpevnejsie. Aby sa mi s nim lepsie pracovalo rozrezala som si ho na polovicu a boky som uzavrela.
-
4
Potom som si kazdy kus rozdelila na sest casti a pokrajala. Jednotlive casti som ulozila do formy na muffiny. Formu som pred tym trochu pomastila olejom.
-
5
Muffiny som piekla vo vyhriatej rure 180C 40minut. Upecene muffiny som vybrala z formy na pecenie a ulozila som ich na podlozku vychladnut.
-
6
Na koniec prikladam obrazok s muffinou roztrhnutou na polovicku.
Diskusia k receptu