Tento recept mám od mojej maminky, ktorá bohužial už nežije. Moje deti tieto fánky zbožnujú.
Suroviny
38 dkg |
|
štipka |
|
5 dkg, , rama, hera |
|
(1 kelímok) |
|
2 ks |
|
, prípadne biele víno |
|
1/2 balíčka |
|
na obalovanie : | |
20 dkg |
|
1 balíček |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, musí byť vláčne a takej konzistencie ako tvárna plastelína. Rozdelím ho na dva bochníčky, lepšie sa s ním tak pracuje a vyvaľkať na hrúbku 0,5 cm. Vykrajujem rôzne tvary napr. kolečká o priem. 7 cm a stred vykrojím. Keď robím kosoštvorce, tak je tiež treba stred narezať, aby sa pri smažení rovnomerne prepiekli. Vyprážame v horúcom tuku. Mierne osušíme na pap. obrúsku a hneď obalujeme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanil. cukrom.
Diskusia k receptu