Mamkine fánky

hanka111 - fotkahanka111, 3. februára 2011

Tento recept mám od mojej maminky, ktorá bohužial už nežije. Moje deti tieto fánky zbožnujú.

Suroviny

38 dkg
 štipka
5 dkg, , rama, hera
 (1 kelímok)
2 ks
 , prípadne biele víno
1/2 balíčka
na obalovanie :
20 dkg
1 balíček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto, musí byť vláčne a takej konzistencie ako tvárna plastelína. Rozdelím ho na dva bochníčky, lepšie sa s ním tak pracuje a vyvaľkať na hrúbku 0,5 cm. Vykrajujem rôzne tvary napr. kolečká o priem. 7 cm a stred vykrojím. Keď robím kosoštvorce, tak je tiež treba stred narezať, aby sa pri smažení rovnomerne prepiekli. Vyprážame v horúcom tuku. Mierne osušíme na pap. obrúsku a hneď obalujeme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanil. cukrom.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
uffff.... fánky..... ani hýbať sa nemôžem, dnes som ich narobila z 1 kila polohrubej múky a vyprážala som ich na bravčovej domácej masti. Takže - fašiangovú tradíciu som dodržala aj tento rok.
duschko, ked ja tie fanky vzdy robim na poziadanie a potom nie je cas to nafotit - su velmi rychlo hotove a este rychlejsie zjedene aspon u nas :)))

Pridaj komentár k receptu: