Foto: pivonka
Recept už mám veľmi dávno a je z časopisu Život.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Knedle: | |
750 g, varené v šupke |
|
200 g, varené |
|
100 g |
|
100 g |
|
60 g |
|
2 ks |
|
|
|
Omáčka: | |
50 g |
|
30 g |
|
1 ks,malá |
|
100 g, čerstvé alebo |
|
10-20 g,sušené |
|
|
|
štipka |
|
|
|
malý strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme lisom na zemiaky - ja som pomlela na mäsovom mlynčeku.
-
2
Do zemiakov primiešame na malé kocky pokrájané údené mäso, krupicu, múku, vajcia, soľ a masť. Vypracujeme hladké cesto.
-
3
Z cesta vyformujeme 8 rovnakých knedlí a varíme vo vode cca 15-20 min.
-
4
Po uvarení ich necháme odkvapkať.
-
5
V rajnici si rozpustíme maslo.
-
6
Opražíme na ňom múku do zlatožlta.
-
7
Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a petržlenovú vňať. Vňať som bohužiaľ nemala.
-
8
Do tohoto základu pridáme čerstvé huby nakrájané na plátky. Vzhľadom na to, že je to takpovediac "zimné jedlo", častejšie prídu k slovu sušené huby vopred namočené vo vode. Pridala som aj vodu, v ktorej sa máčali. Podlejeme vodou.
-
9
Pridáme paradajkový pretlak, cesnak a ďalšie pochutiny (ja som pridala aj kocku bujónu) a necháme variť, kým huby zmäknú. Hotovú omáčku ešte podľa chuti dochutíme.
Diskusia k receptu