Foto: tothka
Dnes som mala chuť na niečo sladké, tak som si spomenula na sestrin recept na výborné šišky, ktoré som už dlho nerobila a tak Zobraziť celý popisDnes som mala chuť na niečo sladké, tak som si spomenula na sestrin recept na výborné šišky, ktoré som už dlho nerobila a tak sa s vami oň podelím
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
múku, zemiaky, žltky, roztopené maslo spolu s troškou soli a citronovej kôry a pripraveného kvásku z kvasníc, mlieka, cukru necháme vymiesiť
-
2
cesto rozprestrieme na podložku, resp. pomúčenú dosku a hneď vykrajujeme z cesta kolieska. ktoré necháme 1/2 hod. kysnúť
-
3
Do vykysnutých koliesok spravíme prstom jamku a dáme do rozpáleného oleja smažiť. Ja som smažila vo fritéze. Cesto vkladáme jamkou dolu a smažíme prikryté.
-
4
Po troch - štyroch minutách obrátime šišky a dopečieme ich odokyté.
-
5
Upečené vyberieme, uložíme na papierový obrúsok, aby sme odsali prípadný olej. Šišky navrch do jamky naplníme džemom a podávame posypané cukrom
pochopila som správne, že cesto nedávaš kysnúť, len už povykrajované šišky?
Júliine šišky páčia, keby vedela, že som ich zverejnila, určite by sa potešila
prepáč, asi som to brala akosi automaticky. Na doske ich síce neprevraciam, ale do oleja vkladám opačne ako boli na doske. Ja sama som bola veľmi rada, že sa tak krásne vydarili a bolo veru raz dva po nich
dakujem za super recept
p.s. robila som sisky prvykrat v zivote a som rada, ze sa tak vydarili :-)
@staragrata na budúce to skúsim aj ja, verím že to je dobré,fajn zmena.