Foto: diabambulka
Chutný a zdravý chlebík:-)))
na 180-200 °C
Suroviny
300 g,, alebo tmavá chlebová |
|
300 g |
|
1 čajová lyžička |
|
25 g |
|
1 PL |
|
180 g |
|
1 PL |
|
400 ml, vlažná |
|
na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
ROZMERY FORMY : 11x25 cm Do väčšej misy preosejte múku, pridajte soľ, olej a vlašské orechy. Do vlažnej vody dáme lyžicu cukru a droždie, aby sa nám urobil kvások, ktorý následne prilejeme k múke a ostatým ingredienciám.
-
2
Cesto dajte na pomúčenú dosku a vymieste.
-
3
Vložte do misy, ktorú sme predtým mierne naolejovali, zakryte a nechajte 1 a 1/2 hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto po vykysnutí opäť troška premiesime
-
4
a vytvarujeme z neho obdĺžnik a vložíme do pripravenej vymastenej formy.Necháme ešte aspoň 30 minút podkysnúť. Vrch chlebíka potrieme vodou. Chlieb pečieme kým nechytí kôrku pri 200 stupňoch Celzia, potom ho zakryjeme alobalom a teplotu znížime na 180 stupňov Celzia. Dĺžka pečenia je 45-50 minút.
-
5
Vyberieme ho z formy a vrátime ešte na 5 minút do rúry. Keď pri poklepe o dno začujeme dutú zvuk, značí to že je bochník upečený. Nechajte ho vychladnúť na mriežke.
-
6
Z tohto množstva vám vyjde 1084g bochník:-))) Dobrú chuť.
pekný den