Chlieb s vlašskými orechmi (fotopostup)

diabambulka - fotkadiabambulka, 2. februára 2011

Chutný a zdravý chlebík:-)))

45-50 minút
na 180-200 °C

Suroviny

300 g,, alebo tmavá chlebová
300 g
1 čajová lyžička
25 g
1 PL
180 g
1 PL
400 ml, vlažná
 na vymastenie formy




Postup

  1. 1

    ROZMERY FORMY : 11x25 cm Do väčšej misy preosejte múku, pridajte soľ, olej a vlašské orechy. Do vlažnej vody dáme lyžicu cukru a droždie, aby sa nám urobil kvások, ktorý následne prilejeme k múke a ostatým ingredienciám.

    Chlieb s vlašskými orechmi (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto dajte na pomúčenú dosku a vymieste.

    Chlieb s vlašskými orechmi (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Vložte do misy, ktorú sme predtým mierne naolejovali, zakryte a nechajte 1 a 1/2 hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto po vykysnutí opäť troška premiesime

    Chlieb s vlašskými orechmi (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    a vytvarujeme z neho obdĺžnik a vložíme do pripravenej vymastenej formy.Necháme ešte aspoň 30 minút podkysnúť. Vrch chlebíka potrieme vodou. Chlieb pečieme kým nechytí kôrku pri 200 stupňoch Celzia, potom ho zakryjeme alobalom a teplotu znížime na 180 stupňov Celzia. Dĺžka pečenia je 45-50 minút.

    Chlieb s vlašskými orechmi (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Vyberieme ho z formy a vrátime ešte na 5 minút do rúry. Keď pri poklepe o dno začujeme dutú zvuk, značí to že je bochník upečený. Nechajte ho vychladnúť na mriežke.

    Chlieb s vlašskými orechmi (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    Z tohto množstva vám vyjde 1084g bochník:-))) Dobrú chuť.

    Chlieb s vlašskými orechmi (fotopostup) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danculka
Asi si ho budem musieť začať piecť,pre zvýšený cukor...
julica
ja skoro do kazdeho chleba nakoniec supnem orechy, strasne mi "chuti" ich konzistencia :)
13juli
fain recept skusim v pekarnicke ukladam kk
honestka
Specialita Svajciarska, ktoru sme si domiesli sem - tam bol uzasne domacky chrumkavy a je vyborny k studenym pokrmom a hlavne k syrom. Chvalim.
garanco
Vydarený chlebík, tie orechy sú výborný nápad!
babidka
dalsi pekny chlebik - kazdy tyzden skusam iny , teraz vyskusam tvoj :-)
lyali
Jeeej, ďalší chlebík do zbierky (po cukinovom od "Palokuchki" uverejnený na vareche tento týždeň). Dievčatá, to je silná motivácia! Ďakujeeem :-)
nadia56
chlebik je vynikajuci, prave som ho dopekla v pekarnicke na chlieb, urobila som si malu upravu, miesto oleja som dala domacu bravcovu mast a susene drozdie/kazdy robi ako je zvyknuty/ale poviem ti, nema chybu, uz som do chleba davala kadejake semienka, ale vlasske orechy ma nikdy nenapadli, budem robit takyto chlebik castejsie, manzel si pochvaloval, pekny den vsetkym :-)
diabambulka
ahoj nadia56 super potešila si ma, pozdravujem manžela, teraz máte v zbierke ďalší zdravý chlebík:-))) Ďakujem že si sa podelila o svoje skúsenosti aj o to ako si si chlebík vylepšila:-) pekný deň
nadia56
ahoj diabambulka, som tu znova, s tvojim-mojim chlebom, trosku som ho zmenila na sladky variant, ubrala som sol, pridala hnedy cukor, pokrajane susene marhule, hrozienka, trosku skorice,zazvoru a mleteho kardamonu, samozrejme orechy ostali, ostatne podla receptu, bude k nedelnej ranajsej kavicke, pekny den vsetkym :-)
diabambulka
nadia56 ahojky, tak super už máme skoro nový variant, tak vymysli názov, odfoť a pridaj:-) čo ty na to? veď je to vyskúšané a fajnové :-)
pekný den
cica2
chlebík sa ti krásne vydaril, rada vyskúšam ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia