Foto: tatranka
Prečítala som si v receptoch a v tomto týždni je už studenina uvedená.Nevzdala som sa,naopak potešila,lebo nie je odfotografovaná.Takže ponúkam svoju.Ja ju robievam Zobraziť celý popisPrečítala som si v receptoch a v tomto týždni je už studenina uvedená.Nevzdala som sa,naopak potešila,lebo nie je odfotografovaná.Takže ponúkam svoju.Ja ju robievam dva krát do roka, v tomto fašiangovom období a potom máme celý rok od studeniny pauzu a budem ju variť až na rok.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1ks |
|
1ks |
|
2ks |
|
350 g kúsok |
|
6 gul. |
|
2 gul. |
|
3káv.lyžičky |
|
3 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
6 ks |
|
polovičku |
|
2lyžice |
|
4 kusy varená |
|
sterilizovaná |
|
podľa potreby uvarené natvrdo |
|
Postup
-
1
Potrebné ingrediencie: Mäso,koreňová zelenina,koreniny.
-
2
Umyté a očistené bravčové kúsky vložíme do studenej vody.Pridáme koreniny,soľ cibuľu a cesnak,bobkový list.
-
3
Pomali varíme asi 2 hodiny.Potom pridám koreňovú zeleninu.
-
4
Studeninu nechávam variť 3-4 hodiny.Potom ju precedím.Vykostím.Ono tie väčšie kosti samé vypadávajú.
-
5
Medzi tým si nachystám ozdobne pripravené z ingrediencii na dno misiek.Používam,zavarenú kápiu,hrášok.varené vajíčka,mrkvu varenú.
-
6
Poukladaná ozdoba:
-
7
Potom naukladám na kúsky porezané,uvarené mäso.Zalejem precedeným studeninovým vývarom.
-
8
Naliaty vývar.A použila som po prvý krát aj moju silikónovú formu,ktorú som vyhrala.Je výborná.
-
9
K studeninke pečiem vždy domáci chlebík.No ten už na vareche mám.Len patrí k tejto dobrote.
-
10
Tu je už schladená chutná,len sa do nej pustiť.
-
11
Hotovo.
-
12
Fašiangová studenina.
-
13
Porcia studeniny.
Diskusia k receptu