Studenina fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 2. februára 2011
Studenina (fotorecept)
Foto: tatranka

Prečítala som si v receptoch a v tomto týždni je už studenina uvedená.Nevzdala som sa,naopak potešila,lebo nie je odfotografovaná.Takže ponúkam svoju.Ja ju robievam dva krát do roka, v tomto fašiangovom období a potom máme celý rok od studeniny pauzu a budem ju variť až na rok.

45 minút
príprava
22O minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1ks
1ks
2ks
350 g kúsok
6 gul.
2 gul.
3káv.lyžičky
3 ks
2 strúčiky
2 ks
4 ks
6 ks
polovičku
2lyžice
4 kusy varená
sterilizovaná
podľa potreby  uvarené natvrdo

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebné ingrediencie: Mäso,koreňová zelenina,koreniny.

    Studenina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté a očistené bravčové kúsky vložíme do studenej vody.Pridáme koreniny,soľ cibuľu a cesnak,bobkový list.

    Studenina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomali varíme asi 2 hodiny.Potom pridám koreňovú zeleninu.

    Studenina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Studeninu nechávam variť 3-4 hodiny.Potom ju precedím.Vykostím.Ono tie väčšie kosti samé vypadávajú.

    Studenina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzi tým si nachystám ozdobne pripravené z ingrediencii na dno misiek.Používam,zavarenú kápiu,hrášok.varené vajíčka,mrkvu varenú.

    Studenina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poukladaná ozdoba:

    Studenina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom naukladám na kúsky porezané,uvarené mäso.Zalejem precedeným studeninovým vývarom.

    Studenina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Naliaty vývar.A použila som po prvý krát aj moju silikónovú formu,ktorú som vyhrala.Je výborná.

    Studenina (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    K studeninke pečiem vždy domáci chlebík.No ten už na vareche mám.Len patrí k tejto dobrote.

    Studenina (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tu je už schladená chutná,len sa do nej pustiť.

    Studenina (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotovo.

    Studenina (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Fašiangová studenina.

    Studenina (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Porcia studeniny.

    Studenina (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
velmi sviatocne pripravena len co je pravda. u nas sa vsak musi odmastnit, lebo sa vraj lepi po ustach. A mas pre nu pekny nazov.
Dokladne spracovaný recept, veď,ako vždy. Nechala by som sa na huspeninku pozvať. Ja ju nevarievam, máme ju od svokrovcov.
Toto je tá pravá "orechová" studzenina, studenô,huspenina...vyzerá úžasne...bola som rozhodnutá tento rok nevariť(z rôznych dôvodov), ale Ty si ma tak navnadila, že idem kupovať suroviny a .....v úvode si uviedla, že ju varíš dvakrát v roku: na fašiangy a ten druhýkrát, keď už máte celý rok pauzu?