Orechové rezy

zuzkaasilvika - bez fotkyzuzkaasilvika, 2. februára 2011

Koláčik chutí každému, kto ho ochutná

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

30 dkg, posekané
52 dkg
3 balenie
48 dkg
3 PL, rozpustený
6 dcl
3 PL
3 PL
1 ks
50 dkg
1 ks
20 dkg
2 ks
2 PL, rozpustený
2 KL
2 PL
1 štipka




Postup

  1. 1

    Cesto: 20 dkg krupicového cukru, 50 dkg hladkej múky špeciál, 1 vanilkový cukor, 20 dkg Hery, 2 vajíčka, 2 PL rozpusteného medu, 2 kávové lyžičky sódy bicarbóny rozmiešané v 2 PL mlieka, trošku soli. Cesto spracujeme na tabličke a rozdelíme na 2 diely. Vyvaľkáme na 2 pláty a dáme na 2 plechy na papier na pečenie. Prvý plech dáme upiecť do vyhriatej rúry. ( lepšie si obidve cestá najprv pripraviť) Na druhý plech si pripravíme zmes:

  2. 2

    30 dkg orechov ( štvrťky) 12 dkg masla 8 dkg krupicového cukru 1 vanilkový cukor 3 PL rozpusteného medu Všetko smažíme do zlato- žlta a ešte horúce dáme na cesto (neupečené) na druhom plechu. ( dávam to po častiach a rýchlo, takisto rozotierať, lebo to dosť rýchlo tvrdne). Takto pripravené druhé cesto dáme upiecť do rúry.

  3. 3

    Krém: 6 dcl mlieka 3 PL hladkej múky 3 PL solamylu 20 dkg krupicového cukru 2 vanilkové cukre 40 dkg masla z 1 citróna šťava Z mlieka, múky, solamylu uvaríme kašu. Dáme vychladnúť. Vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor. Zašľaháme vychladnutú kašu a nakoniec zašľaháme citrónovú šťavu.

  4. 4

    Na prvé upečené cesto natrieme krém a naň položíme druhé cesto (s orechami, je tvrdšie a dá sa pekne zosunúť z papiera na pečenie ) Treba to nechať uležať minimálne 24 hodín. Mám odskúšané, že najlepší je po troch dňoch, takže ho robím 3 dni dopredu. Koľko vydrží sa nepodarilo zistiť.

Diskusia k receptu

dorisa
Tak,tento koláčik určite upečiem, orechy mám,len som už nemala recepty. Ďakujem, ukladám do KK. Vyzerá krasne. Je lepšie napísať suroviny na cesto a potom na krém a prípadne na ozdobu zvlášť, lebo ja osobne mám v tom mierny chaos.
mojack
Akurát som ho včera čítala v časopise -Dobré jedlo-
Piekla som na Vianoce . Orechy nemajú chybu. Mám ho vo svojich receptoch
evanaaa
Pr8ve dnes som tento recept poyerala v NČ pre ženy v rubrike Ženy radia ženám, kde oň jedna pani požiadala a už tam sa mi zapáčil, bol pod názvom Medovo-orechové rezy. Keď som si ho predstavila, mala som naň veľkú chuť. A teraz ešte väčšiu, po prečítaní tohto.
anina43
toto musí byť veliká dobrota, ukladám do KK, páči sa mi aj cesto aj plnka
baboja
Tak toto nie je fér.Potrebujem velmi ubrat na váhe a takéto recepty mi to znemožnujú.Vyzera uzasne.Mnamky.Ukladam do KK
wevewe
toto sa mi veru pozdava. inak by ma zaujimalo, ci sa ta orechova plna nekraja tazko
marcy
tento koláč má obrovský úspech,piekla som ho na vianoce.Chuť medového cesta,jemnej plnky z krému a masla,karamelovo-orieškovej chrusty je úžasná.Páči sa mi,že je ho veľa....ťažký plech,dobrá rezerva :-)Nie je komplikovaný,medové cesto dávam na pečiací papier.Trošku je problém s navrstvením karamelových orieškov na surové cesto,ale dá sa.Do plnky dávam iba 25 dkg masla a puding z plnotučného mlieka 8 dcl,2 zlatých klasov a 1 žltka.Miesto citr. šťavy som priliala trošku cherry likéru...týmto príspevkom si nedovolím znevažovať originál recept,iba mne chutí viacej smotanový krém ako maslový.Aj tak je to kalorická bomba.Pravdou je,že nik ho nechce piecť z rodiny,každý sa na mňa spolieha.
marcy
krájať ho treba zúbkovaným nožom,po vybratí z chladničky je dobré ak trošku povolí ztuhnutie,chuť je oveľa lepšia.
ludar
No potom chudni, vyzerá naozaj lákavo. :-))
dorisa
Blahoželám k výhre,poper všetko do čista.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
blahoželám k výhre
redakcia
Pošli rýchlo emailovú adresu a adresu na zaslanie výhry na redakčnú adresu.
cica2
vyzerá supér a gratulujem k výhre:) A vitaj na vareche:))
zuzkaasilvika
Ahojte, ďakujeme, sme hlavne milo prekvapené z výhry. Až dnes sme na to prišli.
Tento recept je u nás už dlho a naozaj každému chutí.
Posielali sme ho aj my do NČŽ, hneď sme vedeli, že pani hľadá tento náš obľúbený.
Apropó diétu máme tiež overenú, keby bolo treba :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia