Pečené jahňacie stehno so zapekanými zemiakmi v sladkej smotane
Chutné, pieklo sa dlho a na nízkej teplote, takže mäsko sa úplne oddeľovalo od kosti......
Foie gras - husacia pečeň
Samozrejme - od Taliana :) Včera sme si dopriali a kúpili sme čerstvú husaciu pečeň. Dnes...
Špargľa s holandskou omáčkou
Klasika... Robievam však aj tak, že dve prekrojené špargle položím na hrianku, preložím plátkom opečeného...
Placky zo suchého chleba
Tak tento recept mi dnes prišiel mailom, a ja som ho hneď aj vyskúšala - a...
Bazový extrakt
Tento recept je od MUDr. Bukovského. Baza je vynikajúca rastlina proti chrípke, aj ako...
Chorvátsky zemiakový šalát
Na dovolenke v Chorvátsku nám pani domáca pripravila pečenú rybu a k nej tento výborný teplý šalát....
Rozmarínové víno
Okrem toho, že rozmarín je afrodiziakum :) - a je oddávna považovaný za kvet lásky a...
Panna Cotta - dezert
Talianska klasika - očarujúco jednoduchý a chutný ľahký dezert. Podáva sa buď s karamelovým krémom, ale...
Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...
Soničkina cesnaková nátierka
Keď sme sa stretávali na chate celá rodina, sesternica priniesla vždy túto nátierku, a zjedla...
Talianske držky
Máme radi držky na všelijaké spôsoby, takto pripravujú držky v Taliansku.
Orechový likér
Robievam už tri roky - je výborný na trávenie, má antimikrobiálne účinky na tráviaci trakt...
Plnené feferónky
Raz som to jedla v Taliansku - odvtedy som si to zamilovala. Dlho som...
Moje veľkonočné vajíčka
Vždy sa veľmi teším na Veľkú noc - asi preto, že je to príchod nového života,...
Ružičkový kel ako príloha
Robil talian v TV raz, ale odtvedy som to robila už dva razy, a je...
Krabí šalátik
Vhodný ako predjedlo do pekných pohárov na stopke, ozdobený plátkom citróna a petržlenovým lístkom.