Je ozaj výborná, treba vyskúšať!
10-15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme do sklovita na oleji. V polovici pridáme cesnak na drobno, a na kocky nakrájanú slaninku.
- 2
Opražíme, a pridáme nastrúhanú mrkvu. Prilejeme pretlak, a rajčiny v konzerve - podľa hustoty. Osolíme, a prikryté dusíme do mäkka.
- 3
Keď je udusené, pridáme do hotového provensálske korenie, resp. korenie, aké dávame do špagiet, či na pizzu. Oddstavíme, a rozmixujeme do hladka na kašu.
- 4
Podávame na cestovinách,posypané strúhaným syrom. Dá sa pripraviť aj vo väčšom množstve a odložiť do zaváraninového pohára do chladničky, resp. zavariť - tak, aby chytilo viečko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veru dobre na vsetko mozne samostatne alebo do pripravy roznych dusenych jedal z maska...
(a robievam aj z cervenych paprik)
honestka - napíš mi recept na tú z paprík, prosím:)