Foto: sjuz
Mám to od Taliana:), je výborný, osviežujúci. A rýchly :)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Sušienky rozdrtíme v sáčku pomocou valčeka. Dajú sa však aj rozmixovať v príručnom mixéri na jemno. Zmiešame so zmäknutým maslom na masu, ktorou rovnomerne pokryjeme dno tortovej formy. Ja som natlačila rukami.
- 2
Dáme piecť do vyhriatej rúry. Napísala som teplotu aj čas, ale treba sledovať, každá rúra je iná. Je to upečené, keď to už naberie hnedastú farbu, aj okraje sú tmavšie.
- 3
Medzitým vymiešame žĺtky s cukrom do bielej peny. Pridáme esenciu ( podľa mňa však nemusí zákonite byť, keď nemáte - stačí nastrúhať kôru z citrónov - samozrejme dôkladne umytých ). Vytlačíme aj šťavu z oboch citrónov a ešte riadne premiešame.
- 4
Vymiešame do hladka s krémom Mascarpone, a natrieme rovnomerne na vychladnuté cesto. Dáme stuhnúť do chladničky. ozdobíme napr. postrúhanou kôrou. Na hotovú tortu môžeme pripraviť aj polevu - 2 PL cukru s 1 dcl vody rozpustíme v hrnci na miernom ohni, pridáme postrúhanú kôru z citrónu a necháme zhustnúť. Fantázii a chuti sa medze nekladú:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu