Kuracie placky s mrkvou

sjuz - fotkasjuz, 15. februára 2010

Výborný, rýchly a chutný recept. A myslím, že aj zdravý :))

15 minút
príprava

Suroviny

4  ks
3  ks
2  strúčiky




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia pomelieme na jemno - ja ich pokrájam na kúsky a šupnem do mixéra - pomelú sa raz-dva. Mrkvu očistíme, a taktiež rozmixujeme.

  2. 2

    Suroviny zmiešame, pridáme prelisovaný cesnak, posekanú vňať, soľ. Kuracie mäso bude pomlete dostatočne lepkavé, aby sa spojilo dobre s mrkvou.

  3. 3

    Tvarujeme malé placky, ktoré opražíme z oboch strán do chrumkava. Na teflonovej panvici ani netreba toľko oleja....

  4. 4

    Sú dobré so šalátom, ale aj samotné, príp. s inými prílohami podľa chuti. Keď bol môj syn malý, v každej ruke mal jednu :)

Diskusia k receptu

babidka
Pre nase mensie deti idealne jedlo - nemaju ani problem so zuvanim :-) Volaju ho "klobaskove masko " lebo tam citia cesnak a naozaj im to ohromne chuti . Ked nie je mrkvicka , tak tam davam sladky zemiak /bataty/ . Este nereklamovali :-)
tiginko
@Babidka (3.1.2017 19:47)

veľmi sa teším, že si tento recept pripomenula @babidka , ja ako "služobne" mladšia som ho nezaregistrovala a veľmi sa mi páči. Zbožňujem jednoduché a rýchle recepty tohto typu :-)
babidka
@Tiginko (3.1.2017 22:24)

Ja som zcala tie masove placky robit aj v rure , je to praktickejsie ked mam mensie deti cez prazdniny .Narobim kopky na peciaci papier a pokvapkam ich olejom .Alebo ich vyprazam v panvici na volske oka a otacam ich tou uzkou obracackou na palacinky . Vtedy tiez staci iba malicko oleja .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia