Foto: sjuz
Talianska klasika - očarujúco jednoduchý a chutný ľahký dezert. Podáva sa buď s karamelovým krémom, ale najlepšie chutí s omáčkou z čerstvých malín, jahôd, či Zobraziť celý popisTalianska klasika - očarujúco jednoduchý a chutný ľahký dezert. Podáva sa buď s karamelovým krémom, ale najlepšie chutí s omáčkou z čerstvých malín, jahôd, či černíc, ríbezlí...Fantázii sa medze nekladú. Dôležitý je protiklad sladkej chuti smotany a kyslastej, sviežej chuti ovocia.
porcií
príprava
Postup
-
1
Do hrnca vlejeme smotanu, pridáme cukor. Kto chce, môže obyčajný cukor nahradiť vanilkový, príp. dať pol na pol. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor rozpustí. Medzitým si namočíme želatínu do trochy vody - cca 3 min. Želatínu vložíme (bez vody) do smotany a stále miešame, kým sa želatína nerozpustí. Pozor - ako každá želatína - nesmie sa variť. Udržujeme asi na 80 st. C. Keď sa celkom rozpustí, vlejeme do formičiek napr. od jogurtov, či malých pudingov, alebo do formy na srnčí chrbát.
- 2
Necháme prikryté v chladničke stuhnúť minimálne 6 hodín. Stuhnutú panna cotu vyklopíme a polejeme ovocnou (karamelovou)omáčkou, príp. posypeme lesným ovocím, jahodami, atď.
- 3
Karamelová omáčka: Cukor a vodu zmiešame v hrnci, keď sa cukor rozpustí a zmes začne vrieť, prilejeme smotanu a vyšľaháme metličkou do hnedého karamelu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu