Panna Cotta - dezert

sjuz - fotkasjuz, 20. marca 2010
Panna Cotta - dezert
Foto: sjuz

Talianska klasika - očarujúco jednoduchý a chutný ľahký dezert. Podáva sa buď s karamelovým krémom, ale najlepšie chutí s omáčkou z čerstvých malín, jahôd, či Zobraziť celý popisTalianska klasika - očarujúco jednoduchý a chutný ľahký dezert. Podáva sa buď s karamelovým krémom, ale najlepšie chutí s omáčkou z čerstvých malín, jahôd, či černíc, ríbezlí...Fantázii sa medze nekladú. Dôležitý je protiklad sladkej chuti smotany a kyslastej, sviežej chuti ovocia.

6
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1  liter
6  ks
6  PL
Karamelová omáčka:
6  PL
2  PL
2  PL




Postup

  1. 1

    Do hrnca vlejeme smotanu, pridáme cukor. Kto chce, môže obyčajný cukor nahradiť vanilkový, príp. dať pol na pol. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor rozpustí. Medzitým si namočíme želatínu do trochy vody - cca 3 min. Želatínu vložíme (bez vody) do smotany a stále miešame, kým sa želatína nerozpustí. Pozor - ako každá želatína - nesmie sa variť. Udržujeme asi na 80 st. C. Keď sa celkom rozpustí, vlejeme do formičiek napr. od jogurtov, či malých pudingov, alebo do formy na srnčí chrbát.

  2. 2

    Necháme prikryté v chladničke stuhnúť minimálne 6 hodín. Stuhnutú panna cotu vyklopíme a polejeme ovocnou (karamelovou)omáčkou, príp. posypeme lesným ovocím, jahodami, atď.

  3. 3

    Karamelová omáčka: Cukor a vodu zmiešame v hrnci, keď sa cukor rozpustí a zmes začne vrieť, prilejeme smotanu a vyšľaháme metličkou do hnedého karamelu.

Diskusia k receptu

monzet
Sjuz,mňam,tak toto ja aj s rodinkou veľmi,veľmi ľúbime.Je to fajnotka.Len tak slintám na klávesnicu :-)))
cistinka
Mne sa páči tá malinová omáčka...s karamelovou som chutnala, ale mám radšej ovocie :-) Máš to pekne upravené Sjuz
sjuz
vďaka, cistinka:), tvoja veľkonočná pečka je PECKA:)), už sa neviem dočkať sviatkov....
sjuz
Včera som na to dala zmrazené roztlačené jahody...
cistinka
Sjuz...ak máš ešte dajaký podobný recept pošli mi....nemá to chybu!
saka3
Práve som dorobila tento úžastný dezertík..CHcem sa spýtať či nevadí že to bolo riedke ked som to liala do formičiek...či to stuhne do vysnívaného tvaru.:D Ďakujem veľmi pekne
sjuz
saka3 - ak si to urobila presne podla receptu, krásne to stuhne, len to nechaj dostatočne dlho v chladničke. najlepšie cez noc:), držím palce:)
nellas2
uz som to robila 5 krat ale stale sa mi to nedari chuti ako trusivi puding to bude asi tou zelatinou
jurovic6
Prave je Panna Cottu a tak mi chuti ze som musel najst recept, odporucam vsetkym je to fantasticke.
ursula4
dnes som robila túto panna cottu a vylepšila som si ju 10 dkg mliečnej čokolády,ktorú som nalámala do teplej smotany-nebíčko v pusinke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia