Orechový likér

sjuz - fotkasjuz, 25. februára 2010
Orechový likér
Foto: sjuz

Robievam už tri roky - je výborný na trávenie, má antimikrobiálne účinky na tráviaci trakt. Dá sa použiť aj do mäsitých jedál, no podľa Zobraziť celý popisRobievam už tri roky - je výborný na trávenie, má antimikrobiálne účinky na tráviaci trakt. Dá sa použiť aj do mäsitých jedál, no podľa mňa je to škoda :)

Suroviny

35 ks
1,5 l
0,4 l
250 g
25 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Nezrelé orechy so šupou omyjeme, prepolíme - odporúčam v rukaviciach a starom tričku alebo zástere - pretože farbia - dáme do 5 litrového pohára aj s klinčekmi, škoricou a kôrou. Zalejeme vodkou alebo liehom, prikryjeme a necháme stáť na slnečnom mieste tri týždne.

  2. 2

    Po troch týždňoch precedíme, uvaríme si sirup z cukru a vody, premiešame s výluhom a necháme ešte tri týždne stáť, už v tme.

Diskusia k receptu

bozulka
Ja robievam tak,že si nakrájam orechy/treba dať pozor aby nemali už škrupinku,ale iba "soplík"zalejem liehom ,pridám cukor podla chuti,ale nie veľa,zakryjem víčkom a odložím.Podľa potreby zlejem a keď mám žaludočné problémy/bolestivé kŕče,hnačku,dám si štamperlík a určite do 5-10 min bude dobre.Tento extrakt vydrží aj viac rokov.Keď som nemala orechy aj 3 roky.
V našej rodine nikdy pohár nevyschne!!!!!!! A keď nie je tekuté tak sa požujú aj orechy,ktoré nevyhadzujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia