Foto: sjuz
Recept mám od mojej mamy - nikdy nesklame:)
príprava
na 180/150 °C
Postup
-
1
Oddelíme žľtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do biela, pridáme mlieko, olej preosiatu múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, citrónovú kôru. Vymiešame.
- 2
Vyšľaháme sneh z bielkov do tuha, a opatrne vmiešame do cesta. Časť cesta vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Druhú časť zmiešame s kakaom a vlejeme do cesta vo forme.
- 3
Pečieme prikryté alobalom,najprv na 180 st. cca 15 min, potom teplotu znížime na 150 a dopečieme. Ku koncu môžeme alobal vziať, a nechať mierne zhnednúť. Bábovka je upečená vtedy, keď sa oddeľuje od krajov formy, a keď do nej ku koncu pichneme kovovou ihlou, nesmie byť vlhká.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu