Ľahučká bábovka

sjuz - fotkasjuz, 28. februára 2010
Ľahučká bábovka
Foto: sjuz

Recept mám od mojej mamy - nikdy nesklame:)

15 minút
príprava
50-55 minút
na 180/150 °C

Suroviny

6
250 g
1 dcl
6-7 PL
300 g
z 1 citróna
1
1/4 balíčka




Postup

  1. 1

    Oddelíme žľtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do biela, pridáme mlieko, olej preosiatu múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, citrónovú kôru. Vymiešame.

  2. 2

    Vyšľaháme sneh z bielkov do tuha, a opatrne vmiešame do cesta. Časť cesta vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Druhú časť zmiešame s kakaom a vlejeme do cesta vo forme.

  3. 3

    Pečieme prikryté alobalom,najprv na 180 st. cca 15 min, potom teplotu znížime na 150 a dopečieme. Ku koncu môžeme alobal vziať, a nechať mierne zhnednúť. Bábovka je upečená vtedy, keď sa oddeľuje od krajov formy, a keď do nej ku koncu pichneme kovovou ihlou, nesmie byť vlhká.

Diskusia k receptu

sjuz
ďakujem vám:)), teším sa:)!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia