Foto: sjuz
Má rôzne názvy, rôzne obmeny. Toto je náš:), jednoduchý, veľmi obľúbený s uhorkovým šalátom.
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na masti speníme cibuľu, pridáme pokrájané zemiaky.
-
2
Pridáme vegetu, čierne mleté korenie, papriku.
-
3
Premiešame a podlejeme vodou, pridáme vňaťku a prikryté dusíme.
-
4
Medzitým si uvaríme v osolenej vode s trochou oleja fliačky.
-
5
Udusené zemiaky roztlačíme, ale nie všetky, necháme aj kúsky.
-
6
Zmiešame fliačky so zemiakmi a podávame s uhorkovým šalátom, listovým šalátom v sladko-kyslom náleve, kyslou uhorkou alebo kto ako má rád :)
Ďakujem za tento geniálny recept, robím to úplne inak ale nikdy nechutil ako ten od mamy. Myslím že toto je ten správny spôsob!!! :-)))
jedla.
- keď som po prvý raz manželovi povedala, že robím granatír, tiež hodil podobný postoj, ako váš - ale keď ochutnal, nevedel si vynachváliť. On si vraj myslel, že je to niečo iné:))) ( ale čo, nevysvetlil) Tak odvtedy robím viac, aj pre neho.
Najvtipnejšie to povedal môj kolega, vraj má veľmi rád granatír, ale zatrepaný. Keď som sa ho opýtala, aký to je, tak povedal, že zatrepaný až za Brezno.