Granatír fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 2. mája 2010
Granatír (fotorecept)
Foto: sjuz

Má rôzne názvy, rôzne obmeny. Toto je náš:), jednoduchý, veľmi obľúbený s uhorkovým šalátom.

30 minút
príprava

Suroviny

6  ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti speníme cibuľu, pridáme pokrájané zemiaky.

    Granatír (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vegetu, čierne mleté korenie, papriku.

    Granatír (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premiešame a podlejeme vodou, pridáme vňaťku a prikryté dusíme.

    Granatír (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si uvaríme v osolenej vode s trochou oleja fliačky.

    Granatír (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Udusené zemiaky roztlačíme, ale nie všetky, necháme aj kúsky.

    Granatír (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmiešame fliačky so zemiakmi a podávame s uhorkovým šalátom, listovým šalátom v sladko-kyslom náleve, kyslou uhorkou alebo kto ako má rád :)

    Granatír (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Aj moja mama robievala so zemiakmi v šupke, ale bol málo šťavnatý, a teraz robí už takto:). Určite stačí soľ, či solčanka, to si každý urobí podľa seba. Aj manžel má rád zapečený v rúre:), ale to robím až na ďaľší deň - ak sa náhodou dovtedy nezje :))
1x relaxx1
používateľ nemá avatar
dry
Robím granadír tak ako Sjuz, ale bez vegety čierneho korenia a petržlenovej vňate. Na krájanie zemiakov používam hranolkovač. Zemiaky neroztláčam. Granadír mám najradšej na druhý deň, keď si ho na panvici na chrumkavo zapečiem.
1x dandy
Granatír milujem od detstva. Určite som ho mala radšej ako napr. dusenú teľacinu alebo hovädzinu. Teraz ho varievam zriedkavo (z varených zemiakov, ale vyskúšam aj tvoj spôsob), lebo manžel vždy pretiahne tvár: granatír? To nemám veľmi rád. A potom si naloží, zje a ďalší tradičný komentár je: dnes sa ti akosi vydaril. A naloží si znovu.
1x relaxx1