Chorvátsky zemiakový šalát

sjuz - fotkasjuz, 22. marca 2010

Na dovolenke v Chorvátsku nám pani domáca pripravila pečenú rybu a k nej tento výborný teplý šalát. Dodnes, keď ho jem, cítim vôňu mora.. Zobraziť celý popisNa dovolenke v Chorvátsku nám pani domáca pripravila pečenú rybu a k nej tento výborný teplý šalát. Dodnes, keď ho jem, cítim vôňu mora.. :)

Suroviny

10  ks
1  ks
1  dcl
1  PL
1  dcl




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarené v šupke pokrájame na kocky.Mali by byť teplé. Cibuľu prekrojíme na polovice a tie nakrájame na pásiky. Do hrnca dáme vodu, soľ, korenie, a pridáme cibuľu. Zohrievame do varu, hneď odstavíme, dáme vychladnúť. Pridáme šťavu z citróna.

  2. 2

    Do pokrájaných zemiakov vlejeme cibuľu, a pridáme olivový olej, premiešame. Šalát by mal chutiť po olivovom oleji. Posypeme posekanou čerstvou vňaťkou. Kto má rád, môže pridať kapary.

Diskusia k receptu

frezia68
Tento šalátik robíme často miesto nášho majonézového,len miesto vody prilejem bujón a je výborný.Je zaujímavé,ako jedlo evokuje spomienky...more,krásne zážitky :-)))
sjuz
Fíha:) - fakt? Náhodička:)), ale osobne si myslím, že sú tu oveľa lepšie recepty, ktoré by si zaslúžili odmenu - odmena kvôli poradovému číslu..... :))?
Frezia - myslím že sú to vône, ktoré nás vedia vrátiť, preniesť.... :)
slnieckosom
sjuz - :-)) Myslím, že jest pravda, že i v jednoduchosti je krása :-) A to si splnila... :-)))
sjuz
Takže ešte musím pridať foto,nech je to úplné :)
frezia68
Veru tak,veru tak...to číslo si to zaslúži,no a Ty odmenu tiež!!!!
evas13
Tento šalát robievame namiesto majonézového a máme ho radi, len my ho voláme obyčaný slovenský šalát.
sjuz
Moja mama robieva ten "obyčajný" tak, že dáva aj lyžičku horčice, kyslú uhorku a na vrch plátky na tvrdo uvareného vajíčka.
Tento sa mi páči, lebo je jednoduchý - a hlavná chuť je tam ten olivový olej...:)
janazjarku
Gratulujem k 5000-ke !! Bola som zvedavá kto sa trafí, lebo recepty pribúdajú závratnou rýchlosťou ! Keď som sa tu objavila , lebo ma zviedol kolega , ktorý každú nedeľu /lebo vtedy ja na ňom rada/ vyvára recepty z varechy tak tu bolo receptov okolo 32xx a ajhľa od februára 5000 ! Však to nestihnem vyskúšať ani na dôchodku :-) Inak pridám aj ja jedno zemiačikové jedlo horehronské len čakám na "nové" krumple , lebo bez foto nikomu slinky nepotečúúú !!
jezibabka1
@sjuz je to vlastne obdoba "šmykľavého šalátu" a verím, že aj toto je mňam, ináč by si ho sem nedala
kuchticka
sjuz, gratulujem k vyhre, tesi ma, ze niekto vyhral, nech je to hocikto, mam radost. Ale ja budem konkurovat a pridam moj farebny salat velkonocny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia