Focaccia

sjuz - fotkasjuz, 15. marca 2010
Focaccia
Foto: sjuz

Nechala som sa inšpirovať... :))

4 menšie
porcie
50 minút
príprava
10-15 minút
na 220-250 °C

Suroviny

1/2 ks
0,5  kg
4  dl
5  cl
1  balenie




Postup

  1. 1

    V miske rozpustíme droždie v troche vlažnej vody, pridáme štipku soli, štipku cukru a trochu múky. Premiešame a necháme vzísť kvások v teple.

  2. 2

    Pridáme zvyšnú vodu, olej, soľ a múku, vymesime hladké cesto, necháme v teple vykysnúť.

  3. 3

    Premiešame, pridáme Cottage cheese, znova premiešame, a tvarujeme 4 menšie bochníčky,z ktorých na plechu na papieri na pečenie rukami vytvoríme hrubšie placky. Tie potrieme olivovým olejom a posolíme. Kto má rád, môže pridať navrch zopár lístkov rozmarínu. Do cesta sa podľa fantázie dajú pridať aj posekané olivy, sušené paradajky...

  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 220-250 st. C, cca 10-15 min. do zlata.

Diskusia k receptu

avanaka
michsamant....ajoj.....tak tu v italy to jedia len tak samotné, alebo sa to rozreže a môžeš si tam dať salamu, šunku, mozzarelu, všelčo čo chceš, vlastne je to ako chlieb.....je to dobré
avanaka
no, myslela som že sa to používa ako chlieb, nie že to chutí ako chlieb
cistinka
Aj ja sa nechám inšpirovať a recept si ukladám....určite ho využijem pri práci :-))
sjuz
dá sa jesť samotné, aj ako príloha, s čím len chcete:)
ja som si pridala cotage chees, ale nemusí sa pridávať. Môžete si dať aj na kocky pokrájaný polomäkký syr - ktorý sa rozpustí pri pečení....atď :)
torticka
Dávam si ho do KK, určite sa to dá jesť aj samé. Takéto veci mám rada. Síce, ja som pažravec, ja zjem všetko. Ale toto si určite nenechám ujsť a nezabudnem to urobiť.
sjuz
Jedna nám zostala do rána na tanieri, a ešte ráno bola veľmi chutná...
sjuz
neviem neviem, či tam ešte bude, keď prídem z práce - manžel odchádza až po mne... :)))
haninka
Pripomína mi to posúchy, ktoré nám maminka vyrábala, keď pochybel chlebík. Lenže tie boli len z hladkej múky, soli a vody, lebo to muselo byť rýchlo upečené. A potreté boli masielkom.
haninka
Pravdaže vyskúšam aj tieto/ ako by povedala moja stará mama/ panské.
Len sa musím hamovať, lebo som už širšia ako dlhšia. Vďaka.
frezia68
Veľmi rada vyskúšam inovovaný posúšik,najmä ak môžeme dojesť na druhý deň.Dobrý nápad!
nelajsia
hm...pridávam si do mojej KK....ked budem mať čas, dodám talianky chlebik, tiez je s olivovým olejom a rozmarínom na vrchu a jeme ho s paradajkami, mozarellkou a bazalkou mnaaaaaaam
oblizprst
Nemá niekto recept na ciabattu? Tá mi pripomína chlieb trošku viac ako focaccia - tá sa mi vidí skôr ako naša calta, iba bez toho syra.
adamochutnavac
no s týmto si sa prekonala ja si na to ešte natieram tu cesnakovú nátierku a ešte pred tým to pekne potriem cesnakom :))) kdo nelúbi cesnak :)))
adamochutnavac
no s týmto si sa prekonala ja si na to ešte natieram tu cesnakovú nátierku a ešte pred tým to pekne potriem cesnakom :))) kdo nelúbi cesnak?? :)))
aliss
fajn, ale pravu focacciu tu robime s rozmarinom to je caro focacce, ta chut drveneho rozmarinu s olivovym olejom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia