Foto: sjuz
Nechala som sa inšpirovať... :))
4 menšie
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 220-250 °C
na 220-250 °C
Postup
-
1
V miske rozpustíme droždie v troche vlažnej vody, pridáme štipku soli, štipku cukru a trochu múky. Premiešame a necháme vzísť kvások v teple.
- 2
Pridáme zvyšnú vodu, olej, soľ a múku, vymesime hladké cesto, necháme v teple vykysnúť.
- 3
Premiešame, pridáme Cottage cheese, znova premiešame, a tvarujeme 4 menšie bochníčky,z ktorých na plechu na papieri na pečenie rukami vytvoríme hrubšie placky. Tie potrieme olivovým olejom a posolíme. Kto má rád, môže pridať navrch zopár lístkov rozmarínu. Do cesta sa podľa fantázie dajú pridať aj posekané olivy, sušené paradajky...
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 220-250 st. C, cca 10-15 min. do zlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja som si pridala cotage chees, ale nemusí sa pridávať. Môžete si dať aj na kocky pokrájaný polomäkký syr - ktorý sa rozpustí pri pečení....atď :)
Len sa musím hamovať, lebo som už širšia ako dlhšia. Vďaka.