Krém velouté z červenej šošovice s kuracím mäsom
Červená šošovica má mnoho výhod - nemusíte ju namáčať dlhé hodiny vo vode a je uvarená za...
Tarte tatin na spôsob tartiflette
Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr...
Kapsičky z parmskej šunky a gorgonzoly
Veľmi ľahké predjedlo pre každého, kto má rád trochu dobrej šunky a kombináciu gorgonzoly s hruškou....
Mangové tiramisu
Každý snáď už dnes pozná talianského zdvíhača dobrej nálady - tiramisu. Klasický recept je s piškótami,...
Pravé francúzske croissanty
No nedalo mi nepodeliť sa... upozorňujem však váženého čitateľa, že recept je dlhý, veeeelmi dlhý....
Marinované bravčové mäso na ananáse
Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept...
Závitky zo pstruha plnené sušenými slivkami
Reku, ryba nezaškodí a najmä je to veľmi rýchly recept pre tých, ktorí majú radi...
Údené Involtini
Involtini sú rolky z hovädzieho, bravčového alebo hydinového mäsa nakrájaného na tenké plátky. Za oceánom...
Teľací medajlón s gaštanovou omáčkou
Doma moc často teľacie mäso nerobím, ale kamarátka o ňom pred pár dňami tak básnila, ...
Treska s vianočným nádychom
Tak som opäť po istom čase späť a kedže sme vstúpili do predvianočného času, chcela som...
Špagety s rukolovou omáčkou
Rukola sa väčšinou konzumuje v podobe šalátu, s trochou parmezánu, cherry paradajkami a krutónmi...
Hubové jesenné lasagne
Každý pozná klasické bolonské lasagne, tie som doma skúšala, kamaráti ich tiež radi robievajú, ...
Krkovička na pive a pomarančoch
Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a...
Rizoto z quinoi s tuniakom
Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý...
Kuracie závitky a mrkvové hranolčeky
Dnes som robila kuracie prsia plnené paradajkovou zmesou, dusila na omáčke z karí. V obchode...
Kuracie nugetky s omáčkou
Na vareche už je zopár receptov na kuracie nugetky, no dnes ich nebudeme vyprážať, ale...
Pečené bravčové s omáčkou z Kofoly
Bravčové mäso osolíme a okoreníme z každej strany. Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Cesnak...
Krém z tekvice Hokkaido s čipsami z parmskej šunky
Tekvica Hokkaido ku nám prišla z Japonska, z ostrova Hokkaido. Mne osobne veľmi vyhovuje jej...
Domáci bagel s hovädzím a medovo-horčičnou omáčkou
Na začiatku som si myslela, ako 90% ľudí, že bagel je americký objav. No...
Grilované krevety v marináde z javorového sirupu
Tento rok sme chceli naplno využiť barbecue. Máme to šťastie, že krevetky u nás dostať...
Amaretti
Amaretti sú talianské makrónky, niekto ich rád mäkkučké, niekto tvrdšie. Je to jednoduché cesto...
Arancini (fotopostup)
Tentokrát som chcela vyskúšať túto sicílsku rodinnú pochúťku. Taliani na arancini používajú ryžu arborio (lepivá ryža...
Plnené morčacie stehno
V porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je toto mäsko chudé a k tomu ešte aj plné proteínov....
Kačacie prsia s malinovou omáčkou
Viem, že takéto omáčky z červeného ovocia sa robievajú k divine, tak prečo nevyskúšať aj...
Feniklové rizoto s krevetami
Kúpila som fenikel a nevedela čo s ním. Ale tieto talianské jedlá majú tú výhodu, ...
Millefeuille s vanilkovým krémom a jahodami
MILUJEM takéto chrumkavé, sladké a svieže dezerty. Vždy robím trochu viac tohto vanilkového krému, ...
Diabolské kura
(Antílska kuchyňa) Minule som robila bravčové líčka na Kolombe, no a dnes som skúšala diabolské kuracie stehná....
Plnený zajačí chrbát
Viem, že králičie stehná sú ľahšie na prípravu, no ja osobne preferujem chuť a textúru...
Pistáciové makrónky (talianska meringue)
Recept na makrónky z talianskej meringue plnené pistáciovou ganache + recept na domácu pistáciovú pastu. Tieto...
Treska na zázvore a zmesi 4 korení
Už dlhšiu dobu som si lámala hlavu s tým, čo s mojou treskou v mrazáku...
Bravčové na kreolský spôsob
Tento recept bol môj prvý z kreolskej kuchyne a priznám sa, že táto kuchyňa ma dnes...
Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva
Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila...
Kuracie stehná na mascarpone a horčici
Niekedy mi stačia takéto jednoduché recepty, tento už mám pridaný v rodinnej kuchárke. Keď som...
Plnené kelové listy
Mamina robieva vynikajúci plnený kel v rúre, poliaty bešamelovou omáčkou a niekedy posypaný syrom. Nechala...
Slaná tortička roquefort, orechy a čipsy zo šunky z Bayonne
Leto sa blíži, už začína aj to slniečko vykúkať a niekedy dobre padne osviežujúci paradajkový šalát....
Polievka z reďkvičkových vňatí
V kuchyni sa dá všetko použiť, aj mrkvová či redkvičková vňať. Táto polievka je lacná,...