Veľkonočná hlavička
Recept som pred viacerými rokmi opísala z českej televízie. Poznám veľa spôsobov jej prípravy, ...
Obyčajný rascový chlieb s chrumkavou kôrkou
Dnes som varila údené mäsko, až vychladne, treba k nemu čerstvý chlieb, tak som...
Ešte jeden mazanec
Pred viacerými rokmi som si opísala recept na mazanec z českej televízie, patrí medzi naše najobľúbenejšie....
Celkom obyčajná fazuľová polievka na kyslo
Túto fazuľovú polievku varievala moja dobrá stará mama k slaným posúchom, oškvarkovým pagáčikom a iným múčnym...
Csikos tokány podľa pána Károlya Gundela
Csikos tokány/čikoš tokáň/ je jedným z receptov pána Károlya Gundela, ktorý som vybrala z jeho kuchárskej...
Maďarské halušky ako príloha
V Madarsku sú veľmi obľúbené halušky ako príloha k mäsám, upraveným na šťave, perkeltom či...
Maďarské Bakoňské bravčové plátky
V Madarsku sú Bakoňské bravčové plátky veľmi známe a obľúbené jedlo, ktoré je často podávané aj...
Ferdinand - maďarská karamelová bábovka
V Madarsku je Ferdinand veľmi obľúbený dezert, je obrovdské množstvo receptov na jeho prípravu. Ide...
Maďarská dusená tarhoňa podľa pána Gundela
Tarhoňa je obľúbenou prílohou, ktorá sa najčastejšie podáva k mäsu na šťave, ale môže to...
Hovädzí tokáň na čiernom korení podľa pána Károlya Gundela
Rodina Gundelových vlastní svetoznámu reštauráciu v Budapešti už 150 rokov. Už v 6. generácii sa...
Maďarská zemiaková polievka
Túto jednoduchú polievku varievala moja stará mama, moja mama, varím ju dodnes aj ja a...
Korenená pizza s údenou slaninkou a cibuľou na celý plech
Túto korenenú pizzu - môj vlastný recept, podávam ako prílohu k chudobnejším, menej výrazným polievkam,...
Bravčové plátky na slanine s dubákmi a mrkvou
Máme radi mäsko na šťave s dubákmi v akejkoľvek kombinácii. V tomto recepte sa plátky mäsa...
Kolienka v pikantnej syrovej omáčke s kúskami skaramelizovaného citróna
Moji stravníci majú radi pikantné jedlá so syrom a včera mali chuť na niečo nové. Pripravila...
Maiale al latte
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, ...
Pstruh z Gave
V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept...
Mäsovo- syrové knedličky do polievky
Blíži sa Veľká noc, s ňou aj sviatočné polievky, do ktorých sa dávajú rozličné vložky....
Hruškovo - jahodovo - maková pochúťka
Tento recept som objavila v časopise Nový čas pre ženy Extra č. 3/2010. Je to...
Jarný paradajkový šalát s balzamicovým octom
Konečne je tu jar a nám sa zažiadala svieža, ľahká jarná večera. Recept je veľmi...
Ružové vanilkové rezy s broskyňou
Maškrtníci doma mali chuť na niečo sladké ku kávičke. Upiekla som im tieto rezy z kakaového...
Karpatská roštenka
Túto nesporne vynikajúcu slovenskú špecialitu som ochutnala v bratislavskej Slovenskej reštaurácii pod Luxorom, odkiaľ mám aj recept....
Dubákové rizoto
Dubáky patria nesporne medzi slovenské pochúťky. Používajú sa čerstvé i sušené. Pridávajú sa do...
Slovenská zbojnícka pečienka v pekáči
Vkladám recept na túto obľúbenú slovenskú špecialitu s mnohými obmenami. Na osobu počítame 200 g mäsa,...
Čokoládovo-oriešková torta
Túto tortu som piekla môjmu miláčikovi k narodeninám. Je veľmi dobrá, chutná a sýta, ...
Jarný ľadový šalát
Tento šalát som podávala k Francúzskej roláde z kuraťa. Postupom času som zistila, že šalát...
Francúzska roláda z kuraťa
Potrebovala som slávnostné jedlo na narodeniny môjho miláčika, ktoré by bolo chutné, výdatné, ale...
Drotárska kapsa
Drotárska kapsa je vynikajúca slovenská špecialita, po prvýkrát som ju ochutnala v Slovenskej reštaurácii v Bratislave...
Detviansky rezeň
Detviansky rezeň je veľmi chutné jedlo a nevyžaduje dlhú prípravu. Radi sme si na ňom pochutnávali...
Knedle s vajcom
Knedle s vajcom sú obľúbeným receptom českej kuchyne. Sú však natoľko obľúbené a chutné, že...
Lístkové oškvarkové pagáčiky k vínu
Zajtra budeme mať milú návštevu, pre ktorú som napiekla lístkové oškvarkové pagáčiky ako pohostenie k vínu...
Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...
Moje varianty viedenskej knedle
Pravá Viedenská knedľa sa varí vo Viedni a je pre ňu charakteristický guľovitý tvar. Môže sa máličko...
Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou
Máme radi klasicky pečné bravčové pliecko, ale v nedeľu sa žiadalo inak, ako ho robím....
Kapustový šalát s červenou cibuľou, kapiou v oleji a balzamicovým octom
Mala som doma bielu hlávkovú kapustu a k dobrému nedeľnému obedu som vykúzlila tento kapustový šalát,...
Pretláčané zemiaky ako ich robím ja
Takto upravené zemiaky podávam ako prílohu k akémukoľvek pečenému či vysmážanému mäsu, nielen k bravčovému, ...
Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou
Pstruh patrí u nás medzi lahôdky a na žiadosť rodiny som ho pripravila trošku ináč, teda...