Mäsovo- syrové knedličky do polievky

pusta - fotkapusta, 10. apríla 2011
Mäsovo- syrové knedličky do polievky
Foto: pusta

Blíži sa Veľká noc, s ňou aj sviatočné polievky, do ktorých sa dávajú rozličné vložky. Tieto moje mäsovo - syrové knedličky pripravujem do sviatočných vývarov, ale aj do iných polievok. Pripravujem ich väčšinou z mletého bravčového pliecka a strúhaného syra Grana Padano, ktorý je pre ne priamo podmienkou. Na Veľkú noc ich robím vždy z jahňacieho mletého mäsa, vtedy do nich pridávam navyše majoránku. Vkladám svoj vlastný recept.

4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
na 100 °C

Suroviny

250 g alebo mleté jahňacie mäso
100 g strúhaný
1 ks
1 ks malá
1-2 strúčiky
p.p.
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy dáme mleté mäso, vajce, strúhaný syr, na drobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie a dôkladne spracujeme, podľa potreby zahustíme strúhankou, aby vzniklo vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť. Ak použijeme jahňacinku, dochutíme masu ešte majoránkou.

  2. 2

    Z pripravenej masy formujeme vlhkými rukami menšie guličky, lebo varením ešte zväčšia svoj objem. Do menšieho hrnca odlejeme trocha vývaru a vo vriacom vývare varíme do mäkka, cca 10-15 minút. Môžeme ich variť aj vo vriacej vode. Ak ich urobíme väčšie množstvo, knedličky sa dajú aj zmraziť. Môžeme si ich pripraviť aj do zásoby.

    Mäsovo- syrové knedličky do polievky - obrázok 2
  3. 3

    Hotové knedličky rozdelíme do tanierov, zalejeme horúcim vývarom a podávame.

    Mäsovo- syrové knedličky do polievky - obrázok 3

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@babidka , tento recept som dala asi pred polrokom aj na iný web, odozva nebola takmer žiadna, včera som sa tam bola pozrieť, a na moje veľké prekvapenie je dnes hodnotené až na 4,5 hviezdičky, pričom max. je 5. daj potom, prosím vedieť, ako vám chutilo. dakujem
@abend , syr Grana Padano, je tvrdý taliansky syr, vyrobený z kvalitného kravského mlieka s obsahom tuku 32%. V žiadnom prípade to nie je parmezán @bejaja. len jeho vyzrelejšie formy môžu chuťovo trocha parmezán pripomínať. vyrába sa v údolí rieky Pada v oblasti Piemonte, Lombardia, Benátsko a Emilia-Romagna. Viac sa dozvieš na http:tacos.cz/slovnik/grana-padano. Ja ho mám z Billy. Predávajú ho vo vákuovom balení ako väčší trojuholník podlhovastého tvaru. ty si z ba, celkom iste ho kúpiš v Metre.
@eraserhead , dakujem. škoda, signora /ja/, no parrlari italiano, len doplním, že parmigiano - regiano syr sa vyrába z kravského nlieka, peccorino romano výhradne z ovčieho mlieka a mozarella z byvolieho mlieka.

Pridaj komentár k receptu: