Foto: pusta
Blíži sa Veľká noc, s ňou aj sviatočné polievky, do ktorých sa dávajú rozličné vložky. Tieto moje mäsovo - syrové knedličky pripravujem do sviatočných Zobraziť celý popisBlíži sa Veľká noc, s ňou aj sviatočné polievky, do ktorých sa dávajú rozličné vložky. Tieto moje mäsovo - syrové knedličky pripravujem do sviatočných vývarov, ale aj do iných polievok. Pripravujem ich väčšinou z mletého bravčového pliecka a strúhaného syra Grana Padano, ktorý je pre ne priamo podmienkou. Na Veľkú noc ich robím vždy z jahňacieho mletého mäsa, vtedy do nich pridávam navyše majoránku. Vkladám svoj vlastný recept.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
250 g alebo mleté jahňacie mäso |
|
100 g strúhaný |
|
1 ks |
|
1 ks malá |
|
1-2 strúčiky |
|
p.p. |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Do misy dáme mleté mäso, vajce, strúhaný syr, na drobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie a dôkladne spracujeme, podľa potreby zahustíme strúhankou, aby vzniklo vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť. Ak použijeme jahňacinku, dochutíme masu ešte majoránkou.
- 2
Z pripravenej masy formujeme vlhkými rukami menšie guličky, lebo varením ešte zväčšia svoj objem. Do menšieho hrnca odlejeme trocha vývaru a vo vriacom vývare varíme do mäkka, cca 10-15 minút. Môžeme ich variť aj vo vriacej vode. Ak ich urobíme väčšie množstvo, knedličky sa dajú aj zmraziť. Môžeme si ich pripraviť aj do zásoby.
- 3
Hotové knedličky rozdelíme do tanierov, zalejeme horúcim vývarom a podávame.
- 2
www.kankan.sk/clanok/recepty/talianske-syry/1453/znam...
nemusia Vám chutiť, ale je dobré vedieť čo je čo
www.parmigiano-reggiano.it
www.pecorinoromano.com
www.granapadano.com
www.mozzarelladop.it