Korenená pizza s údenou slaninkou a cibuľou na celý plech fotorecept
Foto: pusta
Túto korenenú pizzu - môj vlastný recept, podávam ako prílohu k chudobnejším, menej výrazným polievkam, napr. k chlebovej alebo k rascovej polievke. Tiež ju Zobraziť celý popisTúto korenenú pizzu - môj vlastný recept, podávam ako prílohu k chudobnejším, menej výrazným polievkam, napr. k chlebovej alebo k rascovej polievke. Tiež ju podávam ako samostatné jedlo na večeru.
porcia
príprava
na 250 °C
Suroviny
400 g |
|
150 g |
|
3 PL |
|
20 g |
|
1 CL |
|
1 CL |
|
podľa chuti môže byť aj sladká |
|
podľa chuti |
|
1 ks väčšia |
|
250 - 300 ml vlažná |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Do preosiatej múky, zmiešanej so soľou a cukrom spravíme jamku, dáme do nej trocha cukru, namrvíme droždie, pridáme trocha vlažnej vody, olej a ked kvások vykysne, vypracujeme so zvyškom vody vláčne, nelepivé, pružné, mäkké cesto, ktoré necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu.
-
2
Cibuľu pokrájame na mesiačiky a slaninu na prúžky.
-
3
Cesto roztlačíme pomúčenými rukami na veľký plech, vyložený silikonovou podložkou alebo pečiacim papierom.
-
4
Cesto pokladieme cibuľou, prúžkami slaniny a celé posypeme štipľavou mletou červenou paprikou, kto ju nemusí, použije sladkú papriku.
-
5
Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Povrch pizzy nemastíme ničím, slanina pustí dostatok tuku a dodá aj vynikajúcu údenú chuť.
-
6
Pečieme v trúbe vyhriatej na 250 stupňov 12 minút, vyberieme, nakrájame na obdlžniky, štvorce alebo trojuholníky a podávame horúce.
Diskusia k receptu