Foto: pusta
Takto upravené zemiaky podávam ako prílohu k akémukoľvek pečenému či vysmážanému mäsu, nielen k bravčovému, ale aj k hydinovému, jahňaciemu, k vnútornostiam a ku Zobraziť celý popisTakto upravené zemiaky podávam ako prílohu k akémukoľvek pečenému či vysmážanému mäsu, nielen k bravčovému, ale aj k hydinovému, jahňaciemu, k vnútornostiam a ku gulášom. Bežne ich robím tak, že uvarené zemiaky pretlačím a pridám k nim na tuku orestovanú cibuľku s rascou, ale aj posekanú petržlenovú vňať a omastím ich tukom, na ktorom sa mäsko pieklo. Je to jednoduchá, rýchla a chutná príloha.
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, pokrájame na malé a tenké plátky. Dáme variť do osolenej vody do mäkka, čo trvá asi 15-20 minút. Uvarené zemiaky scedíme a dáme ich do hrnca.
-
2
Očistenú cibuľu pokrájame na malé kocky.
-
3
V pekáčiku rozpustíme bravčovú masť, na ktorej orestujeme cibuľku s rascou.
-
4
Horúce zemiaky pretlačíme na hrubo pretláčadlom na zemiaky.
-
5
Omastíme bravčovou masťou, na ktorej sme orestovali cibuľku s rascou a premiešame.
-
6
Môžeme natlačiť do rôznych formičiek, ktoré vyklopíme na tanier, kde už máme aj hotové jedlo z mäska.
Tiež som sa stretol s týmto názvom pučič, ale aj pučiak a dokonca mačkadlo... :)