Knedle s vajcom fotorecept

pusta - fotkapusta, 1. apríla 2011
Knedle s vajcom (fotorecept)
Foto: pusta

Knedle s vajcom sú obľúbeným receptom českej kuchyne. Sú však natoľko obľúbené a chutné, že sa s nimi stretneme aj v okolitých krajinách strednej Zobraziť celý popisKnedle s vajcom sú obľúbeným receptom českej kuchyne. Sú však natoľko obľúbené a chutné, že sa s nimi stretneme aj v okolitých krajinách strednej Europy. Základný predpis som trošku upravila podľa chutí u nás doma. Je to rýchle a sýte jedlo, vhodné na obed či na večeru, ale aj ako dobré raňajky.

Suroviny

400 g včerajšia
4 ks surové
2 plátky
1/2 ks
1/2 ks
1 ks
4 PL
30 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Očistenú cibuľu pokrájame na kocky a slaninu na prúžky.

    Knedle s vajcom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriky pokrájame na kocky.

    Knedle s vajcom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Knedľu pokrájame na plátky a potom na kocky.

    Knedle s vajcom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misky rozklepneme vajcia a rozšľaháme ich so soľou.

    Knedle s vajcom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici s olejom rozpustíme maslo.

    Knedle s vajcom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tuku orestujeme cibuľu so slaninou.

    Knedle s vajcom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme knedľu a osmažíme ju do červena a do chrumkava.

    Knedle s vajcom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zalejeme rozšľahanými vajcami, necháme vajcia stuhnúť, knedle s vajcom dáme na tanier, posypeme kockami čerstvej papriky a horúce ihned servírujeme .

    Knedle s vajcom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

ursula4
a teraz už viem čo so včerajšou knedľou,ďakujem za tip
svetlana9
@Pusta - keď som sa vydala, tak som s mojou maminkou plánovala, čo budem varievať ako mladá gazdiná. Machrovala som, že aj knedlík takýmto spôsobom, že u nás sa nič nevyhodí, nič nevyjde na zmar. I urobila som toto jedlo, ale.....môj manžel bol z dedinky vzdialenej od môjho rodiska o 180 km. Vtedy som pochopila, že iný kraj, iný mrav. Ani len neochutnal môj "knedlík" a veru išiel do koša. Musela som sa naučiť variť tak, ako varí jeho mama. A to mi moja mama vždy vyčítala, že sa neučím variť. A načo aj - akoby som to bolo tušila - xixixixi
svetlana9
@Pusta - chválim Tvoje spracovanie receptu, si sa s tým krásne pohrala. A ja to mám veľmi rada. Keď mi zavše zostane knedlík, tak ho zvyknem vypražiť vo vajíčku, pofŕkam kečupom a s kyslou uhorkou - mňamina!
evanaaa
Ja som si tiež zvykla zvyšok pokrájať na plátky a obaliť vajcom do ktoréo som si niekedy pre chuť roztlačila cesnak, ale občas aj pokrájala a dala doň praženicu. Pusta, musí tam byť aj maslo, olej a ešte výpek zo slaninky, nestačil by len ten, prípadne minimum oleja ?
tetrisss
Hm, mam velmi rada aj take obycajne knedle s vajcom, toto je uz celkom ine jedlo, ale moze byt chutne.
alenka0901
Podobne, ako ostatní, i ja nevyhodím zvyšok knedli. Pokrájam na kocky, opražím a dám na to vajíčka, alebo obalím v trojobale a vysmažím.
klaura
a veru môj manžel mal takúto večeru včera ... ale len klasika: knedlik a vajce ... podľa teba vyskúšam nabudúce ...
pusta
evanaaa, ja dávam maslo vždy, ak niečo oprážam. je to moja úprava . ty úpuži tuk, ktorý vyhovuje tebe.
abdul
Ja len na bravčovej masti. Rokmi odskúšaný recept. Mňam.
megginr
ja mam rada knedlu potretu dzemom, posypanu grankom a poliatu rozpustenym maslom - nasladko proste :))
bozulka
@megginr , teda jak som "stará" tak také niečo by ma nenapadlo,nadarmo sa nehovorí,že človek sa učí celý život...a vôbec nevadí že od mladých...
hugo33
Dobrý recept,na jedlo používame aj zemiakový knedlu.Je možné tiež ju smažiť v celku a po opražení do chrumkava zaliať rozšlahaným vajíčkom
sailero
aj my knedlu NA SLADKO= 2 platky spojime lekvarom alebo nutellou a dame zapiect do sendvicovaca. Predtym potrieme sendvicovac trosku rastlinnym tukom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia