Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou fotorecept
Máme radi klasicky pečné bravčové pliecko, ale v nedeľu sa žiadalo inak, ako ho robím. Porozmýšľala som a vznikol tento pokrm. Bolo to niečo Zobraziť celý popisMáme radi klasicky pečné bravčové pliecko, ale v nedeľu sa žiadalo inak, ako ho robím. Porozmýšľala som a vznikol tento pokrm. Bolo to niečo nové a veľmi chutné, podarilo sa.
porcie
príprava
na 180/220 °C
Suroviny
| 600 g vysoké | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks stredne veľká | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 1 šálka=250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 5-6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 3-4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| p.p | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Bravčové pliecko som pokrájala na štyri asi 1 cm hrubé rezy, ktoré som osolila a okorenila mletým čiernym korením.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pokrájala som očistenú cibuľu na kocky a ošúpala som strúčiky cesnaku.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Do pekáčika som dala rozpustiť bravčovú masť.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na rozpálenej masti som prudko opiekla bravčové rezy z pliecka z oboch strán, pri ich obracaní som do nich nepichala vidličkou, aby z nich nevytiekla šťava, ale som použila obracačku s drevenou špachtľou.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Kým sa rezy opekali, do misky som nasypala strúhanku a vytlačila som šťavu z citrona.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Do strúhanky som pridala citronovú šťavu, prelisovaný cesnak, olej, posekanú petržlenovú vňať, soľ, čerstvo mleté čierne korenie a spracovala som aj s vodou do takej konzistencie, aby sa dala natrieť na opečené rezy z pliecka. Použila som sušenú petržlenovú vňať, lebo som práve nemala čerstvú.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Na spodok pekáča som dala posekanú cibuľu, na ktorú som rozložila opečené rezy, ktoré som potrela pripravenou masou zo strúhanky, máličko som celé podliala vodou a prikryté som vložila piecť na 30 minút do trúby vyhriatej na 180 stupňov. Potom som zvýšila som teplotu na 220 stupňov a odkryté som piekla, kým krusta na povrchu nebola pekne chrumkavá a nedostala peknú hnedo-červenú farbu asi 15 minút.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Cibuľku z pekáča aj s výpekom som primiešala k pretláčaným zemiakom, ktoré som natlačila do formičiek, vyklopila som ich na tanier k pečenému bravčovému pliecku s voňavou krustou, dekorovala som trochou kapustového šalátu s červenou cibuľou, kapiou a balsamikovým octom a ihned som podávala.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Do strúhanky som pridala okrem Tvojich prísad aj trochu červenej papriky a mletej rasce a zmrazený sekaný zelený petržlen
varecha.pravda.sk/recepty/petrzlen-na-kazdy-den-v-roku-fo...
, podliala som trochou červeného vína (ktoré ostalo od včera večera ...)Všetci sme si pochutili:-))
dakujem ti za pochvalu.