Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou fotorecept

pusta - fotkapusta, 28. marca 2011
Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou (fotorecept)
Foto: pusta

Máme radi klasicky pečné bravčové pliecko, ale v nedeľu sa žiadalo inak, ako ho robím. Porozmýšľala som a vznikol tento pokrm. Bolo to niečo Zobraziť celý popisMáme radi klasicky pečné bravčové pliecko, ale v nedeľu sa žiadalo inak, ako ho robím. Porozmýšľala som a vznikol tento pokrm. Bolo to niečo nové a veľmi chutné, podarilo sa.

4
porcie
45 minút
príprava
45 minút
na 180/220 °C

Suroviny

600 g vysoké
3-4 PL
1 ks stredne veľká
2-3 strúčiky
1 šálka=250 ml
5-6 PL
3-4 PL
p.p
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko som pokrájala na štyri asi 1 cm hrubé rezy, ktoré som osolila a okorenila mletým čiernym korením.

    Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájala som očistenú cibuľu na kocky a ošúpala som strúčiky cesnaku.

    Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pekáčika som dala rozpustiť bravčovú masť.

    Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na rozpálenej masti som prudko opiekla bravčové rezy z pliecka z oboch strán, pri ich obracaní som do nich nepichala vidličkou, aby z nich nevytiekla šťava, ale som použila obracačku s drevenou špachtľou.

    Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa rezy opekali, do misky som nasypala strúhanku a vytlačila som šťavu z citrona.

    Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do strúhanky som pridala citronovú šťavu, prelisovaný cesnak, olej, posekanú petržlenovú vňať, soľ, čerstvo mleté čierne korenie a spracovala som aj s vodou do takej konzistencie, aby sa dala natrieť na opečené rezy z pliecka. Použila som sušenú petržlenovú vňať, lebo som práve nemala čerstvú.

    Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na spodok pekáča som dala posekanú cibuľu, na ktorú som rozložila opečené rezy, ktoré som potrela pripravenou masou zo strúhanky, máličko som celé podliala vodou a prikryté som vložila piecť na 30 minút do trúby vyhriatej na 180 stupňov. Potom som zvýšila som teplotu na 220 stupňov a odkryté som piekla, kým krusta na povrchu nebola pekne chrumkavá a nedostala peknú hnedo-červenú farbu asi 15 minút.

    Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cibuľku z pekáča aj s výpekom som primiešala k pretláčaným zemiakom, ktoré som natlačila do formičiek, vyklopila som ich na tanier k pečenému bravčovému pliecku s voňavou krustou, dekorovala som trochou kapustového šalátu s červenou cibuľou, kapiou a balsamikovým octom a ihned som podávala.

    Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

pusta
waocipa, jarunka - dakujem a dajte vedieť, či chutilo.
ejta
no ale toto vyzera viac ako zaujimavo.....
detvan105
Madam, veľmi pekne ďakujem za recept. Netušil som,čo dokáže ako indegriencia citrón pri mäse. A keď to chutilo aj môjmu 12-ročnému trošku rozmaznanému fafrnkovi - klobúk dole !
majka231
Dnes som varila podľa vášho receptu a môžem povedať že som si dávno tak nepochutila.Je to fakt fantastické.Ďakujem za recept.
garanco
Až dnes prišiel rad na tento Tvoj nápad, mäso bolo vynikajúce, opäť niečo nové. Ďakujem za recept!
Do strúhanky som pridala okrem Tvojich prísad aj trochu červenej papriky a mletej rasce a zmrazený sekaný zelený petržlen
 varecha.pravda.sk/recepty/petrzlen-na-kazdy-den-v-roku-fo...
, podliala som trochou červeného vína (ktoré ostalo od včera večera ...)Všetci sme si pochutili:-))
mondo
tento recept urcite urobim, super ukladam
renatad
dnes sme mali na obed, mužovi velmi chutilo, robila som k tomu pečene zemiaky a červenu pečenu repu, mnamka, dakujem za recept
brmbuska
Mäso mám prichystané, dnes je veľká oslava, tak dúfam, že ohúrim. Recept sa mi veľmi páči, šikulka.
pusta
@brmbuska , to ma veľmi teší a nech vám všetkým chutí, prajem pekné oslavy :-)
dakujem ti za pochvalu.
pusta
dakujem za všetky milé komentíkky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia