Foto: pusta
Detviansky rezeň je veľmi chutné jedlo a nevyžaduje dlhú prípravu. Radi sme si na ňom pochutnávali už pred mnohými rokmi v známej bratislavskej vinárni Zobraziť celý popisDetviansky rezeň je veľmi chutné jedlo a nevyžaduje dlhú prípravu. Radi sme si na ňom pochutnávali už pred mnohými rokmi v známej bratislavskej vinárni u Veľkých Františkánov, ale aj inde na celom Slovensku a radí sa k slovenským špecialitám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové karé pokrájame na štyri rezne, narežeme okraje po obvode, naklepeme a osolíme. Na jednu polovicu každého rezňa položíme plátok varenej údenej šunky.
-
2
Na plátok varenej šunky dáme plátok syra, zabalíme do rezňa, aby syr počas tepelnejúpravy nevytiekol. a zopneme ihlicami alebo špajdľami.
-
3
Mäso obalíme v hladkej múke.
-
4
Obalené rezne osmažíme z oboch strán do červena v oleji na panvici, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.
-
5
Medzitým si očistíme zemiaky, pokrájame na krížalky.
-
6
Zemiaky osušíme v utierke, dáme do pekáčika osolíme a pridáme maslo.
-
7
Vložíme do trúby vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 20-30 minút, v závislosti od trúby.
-
8
Z Detvianskeho rezňa odstránime kovové ihlice, dáme na tanier, obložíme so zemiakmi pečenými na masle a podávame horúce so sezonnou zeleninou.
Diskusia k receptu