Detviansky rezeň fotorecept

pusta - fotkapusta, 3. apríla 2011
Detviansky rezeň (fotorecept)
Foto: pusta

Detviansky rezeň je veľmi chutné jedlo a nevyžaduje dlhú prípravu. Radi sme si na ňom pochutnávali už pred mnohými rokmi v známej bratislavskej vinárni Zobraziť celý popisDetviansky rezeň je veľmi chutné jedlo a nevyžaduje dlhú prípravu. Radi sme si na ňom pochutnávali už pred mnohými rokmi v známej bratislavskej vinárni u Veľkých Františkánov, ale aj inde na celom Slovensku a radí sa k slovenským špecialitám.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g bez kosti
200 g varená
200 g
p.p.
podľa chuti
600 g
150 g
p.p.
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Bravčové karé pokrájame na štyri rezne, narežeme okraje po obvode, naklepeme a osolíme. Na jednu polovicu každého rezňa položíme plátok varenej údenej šunky.

    Detviansky rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plátok varenej šunky dáme plátok syra, zabalíme do rezňa, aby syr počas tepelnejúpravy nevytiekol. a zopneme ihlicami alebo špajdľami.

    Detviansky rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso obalíme v hladkej múke.

    Detviansky rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalené rezne osmažíme z oboch strán do červena v oleji na panvici, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.

    Detviansky rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si očistíme zemiaky, pokrájame na krížalky.

    Detviansky rezeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zemiaky osušíme v utierke, dáme do pekáčika osolíme a pridáme maslo.

    Detviansky rezeň (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vložíme do trúby vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 20-30 minút, v závislosti od trúby.

    Detviansky rezeň (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z Detvianskeho rezňa odstránime kovové ihlice, dáme na tanier, obložíme so zemiakmi pečenými na masle a podávame horúce so sezonnou zeleninou.

    Detviansky rezeň (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

budim
ahááá, tak toto je detviansky rezeň;-) ja som originál z Detvy, a my ho robíme trošku inak, ale najlepšia je detvianska nátura...
danculka
Vyzerá fajn,štve ma že mi zas nejde fotka všade ide len,keď dávam komentár tak je otáznik...
3sandra3
@danculka zrejme si menila fotku, preto tam máš teraz otáznik,,,ale časom sa ti tam objaví tá nová fotka
pusta
dakujem za komentáre. budim, verím, že sú krajové odchýlky tohto rp, nuž a detviansku náturu poznám osobne, skutočne svojrázna, ale veľmi dobrá - aspoň ja mám takú skúsenosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia