Hovädzí tokáň na čiernom korení podľa pána Károlya Gundela fotorecept
Foto: pusta
Rodina Gundelových vlastní svetoznámu reštauráciu v Budapešti už 150 rokov. Už v 6. generácii sa dedí kuchárske umenie z otca na syna a dosahuje Zobraziť celý popisRodina Gundelových vlastní svetoznámu reštauráciu v Budapešti už 150 rokov. Už v 6. generácii sa dedí kuchárske umenie z otca na syna a dosahuje špičkových kvalít. Vybrala som z kuchárskej knihy pána Károlya Gundela recept, ktorý sa teší celosvetovej popularite a všeobecnej obľube, príprava tohoto jedla nie je ťažká, prosím, vyskúšajte sami. Sťavy síce nemá byť veľa, ale má byť redšia ako je šťava gulášu. Recept som máličko upravila.
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
V hrnci na rozpustenej bravčovej masti orestujeme cibuľu, pokrájanú na kocky.
-
2
Na cibuli orestujeme mäso, ktoré sme pokrájali na prúžky do hneda.
-
3
Orestované mäso dusíme prikryté na strednom plameni za občasného podliatia malým množstvom horúcej vody.
-
4
Ked je mäsko polomäkké, pridáme paradajky, pokrájané na kocky, ktoré sme predtým ošúpali a pokračujeme v dusení. Osolíme a pridáme mleté čierne korenie.
-
5
Pripravíme si víno na podliatie mäska a udusíme zvlášť tarhoňu.
-
6
Takmer mäkké mäsko podlejeme vínom a dodusíme do mäkka.
-
7
Hotový tokáň na čiernom korení podávame horúci s dusenou tarhoňou.
-
8
Károly Gundel: Madarské recepty - kuchárska kniha
-
9
konkrétny recept: Pfeffertokány - hovädzí tokáň na čiernom korení
,"Borsos tokány ":
Hozzávalók:
- 60 dkg sovány marha
- 1 nagyobb hagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1-1 db paprik és paradicsom
- 1 dl fehérbor
- só, bors
je asi štvrtý zvrchu za 6 990 HUF..
varecha.pravda.sk/recepty/tokan-zo-svieckovice-gundel/243...
www.haon.hu/hirek/recept/husetelek/cikk/gundel-toka...
www.izletes.hu/hus/marha/16005...
ujszo.com/cimkek/izvilag/2007/09/14/nagy-magyar-g...
www.szentistvanetterem.hu/index.php?id=gundeldinasztia_tortenete...
www.mindmegette.hu/borsos-tokany_1.recept...
inac pojdem ochutnat zaciatkom juna ked budem v Pesti .
Ja nekritizujem tvoj recept ktory je jednoduchy a isto dobry "Borsos tokány".
Ja len ze Gundel bola vzdy najdrahsia restauracia kde sa vzdy varilo len pre bohatych to bude velmi zaujmave porovnavanie. A beriem si aj fotak na to a maju ho za 6990 HUF....cca 26.00 EU
inac pojdem ochutnat zaciatkom juna ked budem v Pesti .
Ja nekritizujem tvoj recept ktory je jednoduchy a isto dobry "Borsos tokány".
Ja len ze Gundel bola vzdy najdrahsia restauracia kde sa vzdy varilo len pre bohatych to bude velmi zaujmave porovnavanie. A beriem si aj fotak na to a maju ho za 6990 HUF....cca 26.00 EU
1- U Gundela vzdy PREZENTACIA prva aj posledna ako by mohol uctovat 26 EU za tokana ?
Tvoj tokan asi chuti dobre ale vyzera ako z vyvarovne za 3 EU.
chcem spomenúť že možno je viac kníh od autora a každý recept je iný,
ináč preložený a už to znie inak
Ja sa ani necudujem tomu, co jej teraz pisu pod recepty.
"Rózsaszín báránygerinc párolt káposztás palacsintával" ( jahnaciu kotletu ) ktora stoji v jeho restauracii 9 890 HUF ( 37 .00 EU ) ale len maso je 30 EU kilo ? Takze su recepty ktore sa daju robit doma a daktore su mimo standartneho rozpoctu a recepty pana Gundela patria medzi nich.Uz sme tu mali diskusiu na tuto temu ,kdo pouziva zname mena tak sa ocakava ze recept je presne ako ma byt a nie domaca verzia napodobenina receptu.Ale mam dojem ze je to skor na Vareche spravit si v tom poriadok.
som kuchár a zberateľ Rakúsko uhorských receptúr.
len náhodou nechceli by ste predať knihu z ktorej pochádza?
sú vľak rozdielne ceny, tu majú momentálne ešte 53 exemplárov v cene 800 - 880 ft, ale napr v USA je cena od 17,95 USD. iste si vyberieš pre teba schodnú cestu.
konyvar.hu/?_reszletBox=&antikis=on&mind=U...
tá kovbojka sa vtedy týkala mňa samotnej, nie jedla :-)