Foto: pusta
Potrebovala som slávnostné jedlo na narodeniny môjho miláčika, ktoré by bolo chutné, výdatné, ale pestré a svieže zároveň. Tento recept mi dal môj priateľ, Zobraziť celý popisPotrebovala som slávnostné jedlo na narodeniny môjho miláčika, ktoré by bolo chutné, výdatné, ale pestré a svieže zároveň. Tento recept mi dal môj priateľ, šéfkuchár, ktorého špecializáciou je práve francúzska kuchyňa a my sme včera "ochkali" blahom a zostalo aj na studeno - na dnes. Vrelo odporúčam.
porcií
príprava
na 170/200 °C
Suroviny
1800-2000 g najlepšie domáce |
|
p.p |
|
200 g stredne veľké |
|
200 g malé |
|
200 g |
|
200 g |
|
3 -4 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: potravinový povrázok alebo pečiaci papier. Kura som vykostila ostrým nožom, stehenné a krídelné kosti som vybrala a kopírovala som spredu od prsnej kosti hrudný kôš tak, aby som neprerezala kožu a dostala súvislý pás mäsa aj s kožou, ktorý som rozprestrela na podnos. Mäsíčko na prsiach som zrezala horizontálne a položila som ho na miesta, kde bolo mäska len málo alebo bola iba koža.
-
2
Syr som mala v celku, pokrájala som ho na tenké pásiky, čo vôbec nevadí, lebo pri pečení sa pásiky syra roztečú a spoja do jednoliateho plátu. Pohodlnejšie je mať plátkový syr.
-
3
Sampiony som pokrájala na plátky.
-
4
Paradajky som umyla a pokrájala na tenké plátky.
-
5
Od hlávky ľadového šalátu som oddelila listy, dobre som ich umyla pod tečúcou vodou a nechala som ich poriadne odkvapkať.
-
6
Miesto kuchynského povrázku som použila pečiaci papier, na ktorý som rozložila plátky masla.
-
7
Plát z kuracieho mäsa som z oboch strán osolila a okorenila,potom som ho položila na plátky masla na pečiacom papieri.
-
8
Mäsko som natrela horčicou.
-
9
Na mäsko s horčicou som rozložila šalátové listy.
-
10
Na šalátové listy som položila plátky paradajok v jednej vrstve.
-
11
Na plátky paradajok som pokládla plátky šampionov a každú zeleninku som ešte jemne osolila a okorenila.
-
12
Na šampiňony som rozložila pásiky syra.
-
13
Vrstvu syra som pokryla plátkami morčacej šunky, čím som aj ukončila vrstvenie surovín. Na vrch som ešte dala plátky masla.
-
14
Po dlžke som celé zarolovala pomocou pečiaceho papiera do rolády a oba konce som utiahla ako na salonke.
-
15
Zabalenú roládu - "salonku" som vložila do pekáča, trocha podliala vodou a piekla som v trúbe na 170 stupňoch 2 hodiny. 20 minút pred koncom som ju vybrala z trúby, hore som prerezala pečiaci papier, dookola som ho pouvoľňovala od rolády, vrátila som pekáč do trúby a teplotu som zvýšila na 200 stupňov a piekla som ešte 20 minút, aby sa kožička upiekla do chrumkava. Po chvíli som roládu pokrájala na 2 cm pláty a podávala som s dusenou ryžou.
nie je tam čo pokaziť, mäso sa predsa neznehodnotí
osobne si vždy kupujem hydinu v celku a doma to rozoberiem
K tomu receptu, pravdepodobne sa to dá podávať aj studené...