Ružové vanilkové rezy s broskyňou fotorecept

pusta - fotkapusta, 9. apríla 2011
Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept)
Foto: pusta

Maškrtníci doma mali chuť na niečo sladké ku kávičke. Upiekla som im tieto rezy z kakaového cesta, natreté ružovým vanilkovým krémom so šľahačkou, posypané Zobraziť celý popisMaškrtníci doma mali chuť na niečo sladké ku kávičke. Upiekla som im tieto rezy z kakaového cesta, natreté ružovým vanilkovým krémom so šľahačkou, posypané čokoládovou ryžou a dekorované kompotovanou broskyňou.

1 dávka
porcia
180 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
120 g
120 g
1 ks
1 a 1/2 PL
3 PL
ružový vanilkový krém:
1 balenie
300 ml studené
150 g
1 balenie
100  ml studené
3 -4 PL
šľahačka:
1 balenie
150 ml studené
ostatné:
100 ml




Postup

  1. 1

    Z bielkov som ušľahala tuhý sneh, zo žltkov a cukru som ušľahala penu, do ktorej som pridala múku, zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva, olej a nakoniec som opatrne vmiešala sneh z bielkov. Cesto som vyliala na plech s pečiacim papierom.

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vložila som do trúby vyhriatej na 180 stupňov a piekla som 20 minút. Ked cesto vychladlo, vyklopila som ho na pracovnú dosku.

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si suroviny na vanilkový krém.

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podľa návodu som si pripravila krémovú vanilkovú náplň a zašľahala som do nej maslo.

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som cviklovú šťavu

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po zamiešaní cviklovej šťavy vznikol krém ružovej farby. Cviklovú šťavu som použila ako prírodné farbivo, chuť krému neovplyvnila.

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do mlieka som pridala želatinový stužovač za studena a...

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...ušľahala som ho a potom som ho...

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...po častiach vmiešala do krému.

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Kakaové cesto som hojne pokropila rumom a začala som nanášať ružový vanilkový krém.

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Naniesla solm na cesto všetok ružový vanilkový krém.

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Krém som rovnomerne rozotrela.

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pripravila som si ušľahanú šľahačku a broskyňový kompot, broskyňové rezy som nechala na site dobre odkvapkať.

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na krém som rozotrela šľahačku, posypala som celé čokoládovou ryžou, pokrájala som na širšie rezy, na ktoré som poukladala rezy z broskyne. Odložila som na 12 hodín do chladničky - najlepšie na noc, aby sa zákusok odležal.

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Hotové a vychladené rezy som poukladala na podnos a podávala.

    Ružové vanilkové rezy s broskyňou (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

cica2
aj mne sa páči, môže byť dobrý:)
ancicka
Na šesť vajec sa mi zda cesto dosť nízke.Ak prijmeš mojú radu,tak ked dávaš do cesta kakao ,nedavaj hladkú múku,potom je piškota ťažka a nenarastie.Radšej daj polohrubu ,alebo hrubu a piškota sa ľahšie nadvihne.Inač chuťové môže byťdobrý.
pusta
@ ančička, tie vajcia boli ozaj malé, smiala som sa, že majú veľkosť prepeličích - boli z Billy, také tu mali, a plech bol veľký, tiež sa mi na ich počet videla výška cesta malá, ale vysvetľovala som si to týmto. Inokedy ho mávam vyššie, lepšie naskočí. Väčšinou tiež používam múku polohrubú. Piškota ani raz nebola ťažká. tvoju radu rada prijmem. dakujem.
1x ivy3
pusta
@cica2 , tieto rezy som sama zostavila, nepatrí sa chváliť vlastné dielko, ale naši hovoria, že sú vreľmi dobré. dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia