Foto: pusta
Zajtra budeme mať milú návštevu, pre ktorú som napiekla lístkové oškvarkové pagáčiky ako pohostenie k vínu podľa svojho osvedčeného receptu. Tieto pagáčiky majú veľmi Zobraziť celý popisZajtra budeme mať milú návštevu, pre ktorú som napiekla lístkové oškvarkové pagáčiky ako pohostenie k vínu podľa svojho osvedčeného receptu. Tieto pagáčiky majú veľmi radi aj naši najmenší v rodine, nielen dospelí členovia.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky namrvíme droždie, pridáme cukor a zalejeme 100 ml vlažného mlieka. Vykysnutý kvások pridáme do preosiatej múky, ktorú sme premiešali so soľou, mletým čiernym korením, pridáme vajce, olej a zvyšným mliekom zamiesime stredne tuhé, pružné, nelepivé cesto, ktoré necháme na teple vykysnúť.
-
2
Vykysnuté cesto znovu prepracujeme a na pomúčenej doske vyvaľkáme do tvaru obdlžnika, potrieme zomletými oškvarkami, zložíme na troje, necháme 20 minút odpočívať,rozvaľkáme a postup opakujeme celkom 3x, na tretíkrát vyvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky.
-
3
Pagáčiky prenesieme na suchý plech, pokiaľ robím malé pagáčiky, nerobím na nich mriežku.
-
4
Necháme 20 minút podkysnúť, potrieme ich vaječnými žltkami, ktoré sme rozšľahali so soľou, o dalších 20 minút pagáčiky potrieme žltkami ešte raz.
-
5
Plech s pagáčikmi vložíme piecť na 15 minút do trúby vyhriatej na 180 stupňov a vyberieme. Na plechu je pomerne dosť vypečenej masti, necháme chvíľu odpočinúť, tuk sa vsiakne späť do pagáčikov. Hotové pagáčiky ukladáme na podnos a vychladnuté môžeme podávať. Ja ešte podnos s pagáčikmi dávam do mikroténového sáčku, pagáčiky sú aj na druhý deň čerstvé. Tieto pagáčiky ničím neposypávam, pridaním mletého čierneho korenia a soli do cesta a soli do žltkov sú pikantné dosť.
do masti pridam aj rozdrveny strucik cesnaku, hoci ich musim robit iba z hladkej muky. Nedavno som pridala Spelt muku a boli fantasticke. Krasa!
mám úprimnú radosť a to ja tebe dakujem za potešujúcu správu.
pritom postupuješ do písmenka a do bodky podľa môjho receptu.
obdivujem ťa za tvoju úžasnú šikovnosť (y)
nesmierne ma teší, ak niekto objaví niektorý z mojich starších recepto, ako je napr. aj tento, ešte z 2011.-teho roku - a spraví ho:-)))
no a tá správa, že bol výsledok fantastickýýý! a že moje pagáče mali veľký úspech, blaží a hreje pri srdci i na duši :-)
dakujem ti.
to ti verím, že rýchlo zmizli.
ja som ich robila pre mojich milovaných teraz nedávno 2x po sebe a tiež rýchlo zmizli :D
to ja dakujem tebe za úžasnú správu ?._
držím ti všetky palce!!!