Foto: pusta
Túto jednoduchú polievku varievala moja stará mama, moja mama, varím ju dodnes aj ja a všetkým nám chutí.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
500 g |
|
3 ks veľké |
|
2 korene |
|
150 g |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 zväzok |
|
2 PL |
|
1-2 CL |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 strúčik |
|
2 PL |
|
3 -4 PL |
|
p.p |
|
Postup
-
1
Očistila som si koreňovú zeleninu, a síce mrkvu, petržlen, zeller - ostatnú zeleninu som si pripravila vopred na zajtrajšiu kuraciu polievku.
-
2
Pokrájala som očistenú cibuľu na kocky a očistila som strúčik cesnaku.
-
3
Koreňovú zeleninu som pokrájala, mrkvu na kolieska, celer na kocky, petržlen na štvrťkolieska, pripravila som si bobkový list.
-
4
Do osolenej vody som postavila variť očisené zemiaky, pokrájané na kocky, pridala som k nim bobkový list, strúčik cesnaku, pripravenú koreňovú zeleninu, a ked už bolo všetko polomäkké, urobila som...
-
5
...zásmažku z oleja, múky, cibule, oboch mletých červených paprík, mletého čierneho korenia, nariedila som ju vodou, pridala k polievke a povarila som všetko spolu ešte 15 minút.
-
6
Do hotovej polievky som pridala majoránku a...
-
7
...rozdelila do tanierov, posypala petržlenovou vňaťou a horúce podávala.
Teším sa na Tvoje ďaľšie špeciálne ? recepty:-))
Este co sa tyka zasmazky viete mi niekto poradit PRESNY postup prosim? Nikdy predtym som to nerobila cize neviem ani casovo ako dlho to treba varit/smazit aku ma mat konzistenciu atd.. Dakujem vopred