Foto: pusta
Tento šalát som podávala k Francúzskej roláde z kuraťa. Postupom času som zistila, že šalát vôbec nemusím soliť a ak zamením ocot za citronovú Zobraziť celý popisTento šalát som podávala k Francúzskej roláde z kuraťa. Postupom času som zistila, že šalát vôbec nemusím soliť a ak zamením ocot za citronovú šťavu, bude mať so sladkokyslou zálievkou z citrona lahodnú a sviežu chuť, ktorá je na jar taká žiadúca a olej som tiež nepoužila. Neochutený, umytý a natrhaný šalát dávam do chladničky, bude pekne čerstvý, krehký a chrumkavý aj na druhhý deň. Robím takto aj hlávkový šalát a výsledok je rovnako vynikajúci. Odporúčam vyskúšať.
porcií
príprava
Postup
-
1
Oddelila som listy ľadového šalátu od seba, dôkladne umyla pod tečúcou studenou vodou a nechala som ich dobre odkvapkať od vody, vložila do misy.
-
2
Jednotlivé listy som natrhala ručne na veľkosť sústa, aj srdiečko šalátu som rozdelila na menšie časti.
-
3
Pripravím si kryštáľový cukor - dávam biely, len teraz som fotila na hnedom stole, mala som ho dať na bielu podložku, aby aj na fotografii vyznel ako biely.
-
4
Z polovice citrona vytlačím šťavu, úplne postačí.
-
5
V miske som rozmiešala s trochou vody citronovú šťavu s kryštáľovým cukrom podľa chuti a mala som hotovú zálievku na šalát.
-
6
Tesne pred podávaním som dala natrhané listy ľadového šalátu na taniere, pokvapkala sladko-kyslou citronovou zálievkou, vôbec som ho nesolila, ani som nepoužila olej a ihned som ľadový šalát podávala. Tento šalát je naozaj jednoduchý na prípravu a je veľmi osviežujúci a chutný.
Diskusia k receptu