Foto: pusta
Drotárska kapsa je vynikajúca slovenská špecialita, po prvýkrát som ju ochutnala v Slovenskej reštaurácii v Bratislave pod Luxorom. Stala sa už svetoznámou, ani nie Zobraziť celý popisDrotárska kapsa je vynikajúca slovenská špecialita, po prvýkrát som ju ochutnala v Slovenskej reštaurácii v Bratislave pod Luxorom. Stala sa už svetoznámou, ani nie pred rokom patrila do slávnostného menu pre anglickú kráľovnú Alžbetu II. pri jej návšteve v Bratislave. Skúste si ju pripraviť aj Vy doma, príprava nie je vôbec zložitá, ale výsledok je skvelý.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
120 g |
|
120 g varená |
|
1 ks stredne veľká |
|
80 g alebo olej |
|
80 g |
|
na obalenie |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
600 g |
|
150 g |
|
p.p |
|
na opečenie |
|
80 g |
|
Postup
-
1
Bravčové karé pokrájame na 4 rezne, narežeme ich po obvode, naklepeme, osolíme, okoreníme a pokladieme plátkom šunky.
-
2
Pripravíme si kapiu a oštiepok.
-
3
Plátkami oštiepka pokladieme údenú šunku.
-
4
Na oštiepok položíme prúžky kapie a kolieska cibule, s cibuľou nemám nafotené, ospravedlňjem sa za to.
-
5
Náplň zabalíme do mäsa a zaistíme kovovými ihlicami /drevenými špajdľami/, aby syr pri tepelnej úprave nevytiekol.
-
6
Obalíme v múke.
-
7
Drotársku kapsu prudko osmažíme z oboch strán na horúcom oleji.
-
8
Podlejeme trochou vody, pridáme paradajkový pretlak a udusíme do mäkka.
-
9
Očistené zemiaky pokrájame na krížalky, osušíme od vody, dáme do pekáčika s maslom, osolíme a pečieme na 220 stupňoch 20-25 minút.
-
10
Z hotovej drotárskej kapsy odstránime kovové ihlice, prekrojíme na polovicu, položíme na tanier, obložíme so zemiakmi pečenými na masle a môžeme dekorovať rôznou sezonnou zeleninou alebo podávať so zeleninovým šalátom.
"ospravedlňujem sa, tá cibuľa do receptu patrí a dáva sa do kapsy k syru.kapii a k šunke- už som to do postupu pridala, dakujem za otázku i za pochvalu."