Drotárska kapsa fotorecept

pusta - fotkapusta, 3. apríla 2011
Drotárska kapsa (fotorecept)
Foto: pusta

Drotárska kapsa je vynikajúca slovenská špecialita, po prvýkrát som ju ochutnala v Slovenskej reštaurácii v Bratislave pod Luxorom. Stala sa už svetoznámou, ani nie Zobraziť celý popisDrotárska kapsa je vynikajúca slovenská špecialita, po prvýkrát som ju ochutnala v Slovenskej reštaurácii v Bratislave pod Luxorom. Stala sa už svetoznámou, ani nie pred rokom patrila do slávnostného menu pre anglickú kráľovnú Alžbetu II. pri jej návšteve v Bratislave. Skúste si ju pripraviť aj Vy doma, príprava nie je vôbec zložitá, ale výsledok je skvelý.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
120 g
120 g varená
1 ks stredne veľká
80 g alebo olej
80 g
 na obalenie
podľa chuti
podľa chuti
600 g
150 g
p.p
 na opečenie
80 g




Postup

  1. 1

    Bravčové karé pokrájame na 4 rezne, narežeme ich po obvode, naklepeme, osolíme, okoreníme a pokladieme plátkom šunky.

    Drotárska kapsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si kapiu a oštiepok.

    Drotárska kapsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plátkami oštiepka pokladieme údenú šunku.

    Drotárska kapsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oštiepok položíme prúžky kapie a kolieska cibule, s cibuľou nemám nafotené, ospravedlňjem sa za to.

    Drotárska kapsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Náplň zabalíme do mäsa a zaistíme kovovými ihlicami /drevenými špajdľami/, aby syr pri tepelnej úprave nevytiekol.

    Drotárska kapsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obalíme v múke.

    Drotárska kapsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Drotársku kapsu prudko osmažíme z oboch strán na horúcom oleji.

    Drotárska kapsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podlejeme trochou vody, pridáme paradajkový pretlak a udusíme do mäkka.

    Drotárska kapsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Očistené zemiaky pokrájame na krížalky, osušíme od vody, dáme do pekáčika s maslom, osolíme a pečieme na 220 stupňoch 20-25 minút.

    Drotárska kapsa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Z hotovej drotárskej kapsy odstránime kovové ihlice, prekrojíme na polovicu, položíme na tanier, obložíme so zemiakmi pečenými na masle a môžeme dekorovať rôznou sezonnou zeleninou alebo podávať so zeleninovým šalátom.

    Drotárska kapsa (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

ancicka
Určite veľmi dobré!Poznám aj rcp pastierska kapsa.kk
jody
Mne sa tento recept paci, ale zda sa mi trochu cudne v dvoch receptoch davat rovnake fotky fotopostupu. To je poriadne zjednodusenie si prace. To by som aj ja mohla iba jedenkrat odfotit napriklad smazenu cibulu a davat do kazdeho postupu uplne rovnaky obrazok. A toto nie je utok, proste sa mi to nezda ok, ale nemusi kazdy zdielat moj nazor...
korbacik
... krásne a určite chutné, no nestačil by tam z údenín len ten syr?Myslím, že šunka by už nemusela byť údená. Je to len môj názor, inak sa to krásne vydarilo, pekné foto:)
mataliptak
pusta dakujem za skvelé recepty , aj tento tvoj recept musí byť úžasný vyskúšam .... :-)
julko
Vyskúšal som Tvoj recept, je dobrý. Povedz mi však, uvádzaš v ingredienciách cibuľu, túto si však v postupe neuviedla. Ja som cibuľu dal do základu pod mäso, keď som ho dusil
redakcia
Opoveď od používateľky pusta pre @julko :
"ospravedlňujem sa, tá cibuľa do receptu patrí a dáva sa do kapsy k syru.kapii a k šunke- už som to do postupu pridala, dakujem za otázku i za pochvalu."
najaa
vdaka za recept,sme si dnes pochutili...