Zavárané sladkokyslé uhorky s anízom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. júla 2013

V minulom roku som vyskúšala niekoľko zaváranín s anízom a veľmi nám chutili. Teraz som pridala aníz do uhoriek a verím, že nám budú Zobraziť celý popisV minulom roku som vyskúšala niekoľko zaváranín s anízom a veľmi nám chutili. Teraz som pridala aníz do uhoriek a verím, že nám budú chutiť rovnako.

180 minút
príprava
7 minút
na 80 °C

Suroviny

10 kg
8
8
10
10
6
12
3
3




Postup

  1. 1

    Uhorky som poriadne umyla v niekoľkých vodách..pripravila som si mrkvu,ktorú som pokrájala na kolieska, cibuľu tiež na kolieska...tekvice som umyla a pokrájala niektoré na kocky, ostatné na kolieska ..na dno pohárov som dala: bobkový list,celé čierne korenie, nové korenie a pokrájanú cibuľu na kolieska...ukladala som uhorky, ktoré som kombinovala s paprikami, tekvičkami aj mrkovou..

    Zavárané sladkokyslé uhorky s anízom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravila som si nálev: 4 litre vody, 1 liter octu, 350g.cukru a 100g. soli...nálev som naliala do všetkých pohárov...na vrch som dala štipku anízových semienok...

    Zavárané sladkokyslé uhorky s anízom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    takto som si pripravila anízové semienka..

    Zavárané sladkokyslé uhorky s anízom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    všetky poháre uzatvorila..

    Zavárané sladkokyslé uhorky s anízom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    as sterilizovala na 80st. 7 min. hotové uhorky som nechala vychladiť a prikryla som ich mokrou útierkou..hotové uhorky môžu byť uloženíé v špajzi...dobrú chuť..180

    Zavárané sladkokyslé uhorky s anízom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

luss44
pekné zásoby na zimu :) aj mne sa už plní komora...
eviana
Krásne zaváraninky... ej veru chutné musia byť nesmierne :)
sracz
Veľmi rád si pochutnám na domácich špecialitách, aj tohoto druhu a Tá Tvoja, milá @izabella929 pilná včelička Izka, zaraďujem di prvého "šóru"! Viem si predstaviť ten nádherný "quattro acord" chutí, vôní, slasťo_pôžitkov v kombinácii s domácimi údeninami! Nádhera zo všetkých strán i pohľadov! De Luxe!!!
izabella929
@sracz...ve ľmi pekne ďakujem za tvoje ocenenie, je vidieť, že si nie len gurmán, ale aj znalý vynikajúcich zaváranín..)) máš vo všetkom pravdu, že toto je chuťovo úžasná pohádka.-)))
ariela6
Izabelka velmi pekne uhorky tiež som dnes zavarala podobne čo som mala to som tam dala ako ty ale uložim si aj tvoj recept lebo ja pouzivam zelko a skusim aj podla teba ty tam zelko nedavaš ako som si prečitala recept
izabella929
@ariela6...m áš pravdu , ja nepoužívam ani Zelko ani Deko...roky zaváram uhorky týmto spôsobom a sú veľmi chutné...) ďakujem pekne za komentár....) zabudla som dopísať, že polovicu som robila s kôprom a druhú polovicu s listami zeleru...
jerica
Práca ktorá sa má oceniť, viem o čom to je , klobúk dolu pred tvojimi doma vypestovanými uhorkami a pritom krásne pracovanééééé:-)!!
lola
hmmmmmmm,zaujimave to s tymi patizonmi a tekvickami a anizom samozrejme,no aj ked tohto roku zavarat nebudem(tu u nas uhorky nakladacky nezozeniem),recept si ukladam,zda sa mi super,juuj,ale by som si dala(-:
irenaw
už som ti to raz napísala, si moja kráľovná zaváranín (a nedeľných dezertov), krásne sú tie tvoje poháre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia