Džem z jahôd, rebarbory a malín

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009

Suroviny

600 g
300 g
100 g
 balíček
500 g




Postup

  1. 1

    Jahody umyjeme, dáme odkvapkať, odstránime stopky, nakrájame na malé kúsky a odvážime (600 g). Rebarboru umyjeme, dáme odkvapkať, nakrájame na malé kúsky (nelúpeme) a odvážime (300 g). Maliny očistíme a odvážime (100 g).

  2. 2

    Ovocie a rebarboru dáme do hrnca. Obsah vrecka gelfi xu 2 : 1 zmiešame najprv s 2 PL naváženého cukru a potom premiešame s ovocím. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu.

  3. 3

    Len čo sa hmota začne variť, pridáme zvyšný cukor. Hmotu za stáleho miešania znovu privedieme do varu a povaríme minútu, pričom ju neprestávame miešať. Potom ju dáme dolu z platne. Prípadnú penu odoberieme a džem plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia