Bôčiková nátierka
Bôčiková nátierka

Nátierka z bravčového bôčika alebo škvariek

cukrikj - bez fotkycukrikj, 23. februára 2021

Priatelia odpisujem starý recept, ktorý som našiel po starom otcovi - všetko pomlieť, osoliť a sterilizovať 15 minút.

Suroviny

1 kg (alebo škvarky)
0,7 l
0,7 l
4-5 ks
2 strúčiky
0,3 l
0,3 l




Postup

  1. 1

    Pečený bôčik alebo oškvarky pomelieme spolu s lečom, paprikou v oleji, feferónkami a cesnakom. K pomletej zmesi primiešame kečup a horčicu. Nátierku podľa chuti osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Nátierku naložíme do fliaš (0,3 l), uzatvoríme a sterilizujeme 15 minút.

Diskusia k receptu

kvakac
To isto skúsim. Škoda že nie je obrázok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia