4 poháre po 250 ml
na 95 °C
Postup
-
1
Papriky rozpolíme, odstránime stopky a jadierka. Papriky nakrájame na ľubovoľne veľké kúsky a spoločne s kolieskami cibule, cesnakom, korením a bylinkami rozdelíme do pohárov na zaváranie.
- 2
Do každého pohára pridáme na špičku noža pomôcky na konzervovanie. Vodu prevaríme s octom, cukrom a soľou a vriaci nálev nalejeme na papriky. Do každého pohára pridáme 1 polievkovú lyžicu oleja.
- 3
Poháre uzavrieme, trochu s nimi zatrasieme a postavíme na plech na pečenie, ktorý naplníme do výšky 2 cm horúcou vodou. Vložíme do spodnej polovice predhriatej rúry.
- 4
Zaváracia teplota: Elektrická rúra: 95 °C, plynová rúra: stupeň 1, Čas zavárania: asi 70 min.
- 5
Tip: Biely 6-percentný vínny ocot môžeme nahradiť klasickým 8-percentným octom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu