Nakladané papriky

redakcia - fotkaredakcia, 7. júla 2009

4 poháre po 250 ml

70 minút
na 95 °C

Suroviny

400 g
400 g
1 ks
1 strúčiky
 KL
 KL
 trošku
1/2 balíčka
250 ml
3 PL
3 KL
4 PL




Postup

  1. 1

    Papriky rozpolíme, odstránime stopky a jadierka. Papriky nakrájame na ľubovoľne veľké kúsky a spoločne s kolieskami cibule, cesnakom, korením a bylinkami rozdelíme do pohárov na zaváranie.

  2. 2

    Do každého pohára pridáme na špičku noža pomôcky na konzervovanie. Vodu prevaríme s octom, cukrom a soľou a vriaci nálev nalejeme na papriky. Do každého pohára pridáme 1 polievkovú lyžicu oleja.

  3. 3

    Poháre uzavrieme, trochu s nimi zatrasieme a postavíme na plech na pečenie, ktorý naplníme do výšky 2 cm horúcou vodou. Vložíme do spodnej polovice predhriatej rúry.

  4. 4

    Zaváracia teplota: Elektrická rúra: 95 °C, plynová rúra: stupeň 1, Čas zavárania: asi 70 min.

  5. 5

    Tip: Biely 6-percentný vínny ocot môžeme nahradiť klasickým 8-percentným octom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia