Zavárané v rúre pečené paradajky fotorecept
Foto: tejaja
Tento recept som našla pred rokmi na internete a vďaka svojej jednoduchosti a rýchlej realizácii ho odvtedy používam stále, keď sa na záhrade urodí Zobraziť celý popisTento recept som našla pred rokmi na internete a vďaka svojej jednoduchosti a rýchlej realizácii ho odvtedy používam stále, keď sa na záhrade urodí veľa paradajok.
Postup
-
1
Paradajky naukladáme do fliaš. Malé dáme celé, veľké nakrájame.
-
2
Do každej fľaše navrch dáme 1 ošúpaný strúčik cesnaku a 1 lístok bazalky.
-
3
Fľaše uložíme na plech tak, aby sa nedotýkali a boli medzi nimi väčšie medzery. Vložíme plech do rúry zapnutej na 200 °C. Paradajky necháme v rúre dovtedy, kým nepustia toľko šťavy, že zakryje paradajky.
- 4
Potom poháre opatrne vyberieme, dávame pozor, aby sme neklepli fľašky o seba, horúce fľaše môžu prasknúť. Najlepšie je vyberať fľaše z rúry len po jednej. Každú fľašu po vybratí z rúry uzatvoríme viečkom a otočíme hore dnom. Postavíme na utierku a necháme až do úplného vychladnutia. Potom paradajky odložíme.
- 5
Používame všade tam, kde pri varení potrebujeme paradajky.
Tiež paradajky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Mám ale 2 otázky:
1. nemôžu sa rajčiny trochu do pohárov natlačiť? Takto skladuješ v komore poháre naplnené do polovice.
2. nemôžu sa poháre uzavrieť pred vložením do rúry? Nebolo by to praktickejšie?
Čo je lepšie pre vás, nemusí byť lepšie pre druhého. :)
1. Ak mám neochutené paradajky, môžem ich použiť na akýkoľvek účel. Každé jedlo vyžaduje iné dochutenie, nie rovnaké.
2. Je to oveľa rýchlejšie a bez zašpinenia plechu. :)))
3. K tým pololoprázdnym fľašiam: Je logické, že paradajky, obsahujúce veľa vody, tú vodu v teple uvoľnia. Ona ale zabraňuje vysušovaniu plodov, pokiaľ sú vo fľaši, má svoj význam. Pri varení nepotrebujeme vždy plnú 7 dl fľašu paradajok, niekedy len trocha, napr. pod mäso. Čo potom s ostatným obsahom? Nasilu variť ďalšie jedlo s paradajkami? Ak potrebujem viac paradajok, jednoducho otvorím fľaše dve. Ale to sa stáva výnimočne.
Paradajky do fliaš nenatláčam, popučili by sa, ale striasam ich vo fľaši klasicky, rukou pobúcham o dno.
Robím podľa tohto receptu už veľa rokov, mnohým ľuďom som recept dala, nikto sa nesťažoval na takú banalitu. :)))