Foto: evkalibka
Recept mám vystrihnutý už dávnejšie ani neviem z akého časopisu a keďže som pozbierala poslednú úrodu cukín tak som sa pustila do prípravy šalátu. Zobraziť celý popisRecept mám vystrihnutý už dávnejšie ani neviem z akého časopisu a keďže som pozbierala poslednú úrodu cukín tak som sa pustila do prípravy šalátu. Môžem povedať že je výborný, hodí sa najmä k údenému mäsu a francúzskym zemiakom.
príprava
Postup
-
1
Z octu, cukru a deka som si uvarila nálev a nechala vychladnúť. V pôvodnom recepte sa tieto ingrediencie sa pridávajú priamo do šalátu ale ja som uvarila nálev.
- 2
Postrúhame cukinu, cviklu a cibuľu na slzičky. Pridáme nadrobno pokrájané čilli papričky a zamiešame. Pridáme precedený studený nálev a 2 dcl oleja. Znova zamiešame a necháme cca 24 hod stáť - sem tam premiešame.
- 3
Naložíme do pohárov a sterilizujeme. V recepte píšu na 90 stupňov 10 minút, no ja som to radšej nechala prevrieť asi 5 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Az na to Deko. Ked to sterilizujes, naco potrebujes tie chemicke latky. Ja uz roky zavaram (uhorky, papriky s kapustou ci calamadu ) bez akychkolvek chemickych konzervacnych latok.
Na budúce určite vyskúšam bez deka, ale som ho robila prvý krát tak som nechcela experimentovať