Celkom dobrá vecička k jedlu, keď sa urodí veľa uhoriek.
Postup
-
1
Uhorky nakrájame na koliečka aj so šupou, tých treba najviac. Ostatnú zeleninu nakrájame na tenké koliečka alebo nadrobno. Môžte pridať aj malé cibuľky v celosti. Nálev sa nevarí, iba sa rozmieša, potom sa vleje do zeleniny a poriadne sa s ňou premieša, nechá sa stáť 1 hodinu a tá pustí šťavu. Do nálevu nedávajte vodu, lebo zelenina pustí dosť šťavy! Potom ju natlačíte do 2/3 výšky pohárikov, dolejete šťavou zo zeleniny a sterilizujete.
- 2
ps. Ja si robím svoje Zelko bez konzervantov, takže použijem 100g soli + horčičné semeno, kôpor, koriander, bobk. list, č. korenie, hrebíček, n. korenie, zázvor, jalovec, chilli. Všetko pomiešam a mám Zelko. Všetko korenie bežne kúpite, a narobíte si Zelka na celé leto.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
diky, aj ja šecko schosnujem :)))))))