Uhorková čalamáda

mariana1982 - bez fotkymariana1982, 24. apríla 2016

Celkom dobrá vecička k jedlu, keď sa urodí veľa uhoriek.

Suroviny

10 ks
10 ks
10 ks
Nálev:
1 bal
2 dcl
2 dcl
2 dcl




Postup

  1. 1

    Uhorky nakrájame na koliečka aj so šupou, tých treba najviac. Ostatnú zeleninu nakrájame na tenké koliečka alebo nadrobno. Môžte pridať aj malé cibuľky v celosti. Nálev sa nevarí, iba sa rozmieša, potom sa vleje do zeleniny a poriadne sa s ňou premieša, nechá sa stáť 1 hodinu a tá pustí šťavu. Do nálevu nedávajte vodu, lebo zelenina pustí dosť šťavy! Potom ju natlačíte do 2/3 výšky pohárikov, dolejete šťavou zo zeleniny a sterilizujete.

  2. 2

    ps. Ja si robím svoje Zelko bez konzervantov, takže použijem 100g soli + horčičné semeno, kôpor, koriander, bobk. list, č. korenie, hrebíček, n. korenie, zázvor, jalovec, chilli. Všetko pomiešam a mám Zelko. Všetko korenie bežne kúpite, a narobíte si Zelka na celé leto.

Diskusia k receptu

sovka62
Niečo podobné som robievala zo šalátových uhoriek v časoch, keď tieto boli na pultoch len v lete. mali sme vlastné zo záhrady. Bolo to výborné, pre mňa lepšie ako nakladané s octom, veľmi chutné. Recept ukladám, kvôli tomu Zelku, páči sa mi, že sa dá spraviť doma.
1x hubata
hubata
Tento recept je dobrý na konci sezóny keď sú po záhrade zbytky zeleniny v malom množstve, aby sa všetko schosnovalo ako hovorila moja babka. Výborné je to domáce Zelko, ukladám do KK a tebe patrí zaslúžene päť hviezdičiek. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia