Paradajkovo-jablkový lekvár s hruškami a so zázvorom fotorecept
Foto: izabella929
Dnes som bola za usilovnú a urobila som ďalší výborný lekvár.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paradajky som ponorila do vriacej vody, aby sa uvoľnila šupka. Ošúpala som ich a nakrájala na menšie kúsky.
-
2
Jablká a hrušky som ošúpala, vykrojila jadrovníky, nakrájala som ich na menšie kocky a pridala som ich ku paradajkám do hrnca. Nechala som ich variť, pokiaľ nezmäkli.
-
3
Keď sa všetko dokonalo uvarilo, tyčovým mixérom som všetko rozmixovala. Dala som hrniec na sporák.
-
4
Pridala som kryštálový cukor a miešala som , aby sa roztopil. Začalo sa odparovanie, ale občas som vždy pomiešala. Keď začal lekvár hustnúť, pridala som vanilkový cukor.
-
5
Čerstvý zázvor som nastrúhala. Pridala som som ho do lekváru. Postupne ako hustol, pridala som aj citrónovú šťavu z 2 veľkých citrónov a rum.
-
6
Urobila som skúšku na tanieriku.
-
7
Začala som plniť lekvár do čistých pohárov. Poháre po naplnení som uzavrela viečkom a obrátila hore dnom. Z tejto dávky mi vyšlo 8 fliaš 370 ml.
-
8
Veľmi chutný lekvár, v ktorom krásne vynikne chuť hrušiek aj zázvoru. Má prekrásnu farbu a skvelú chuť.
-
9
Prajem vám dobrú chuť.
ako diplomovaný chemik (v civile - aj keď už na dôchodku) vidím, že budem musieť chodiť k Tebe na "doškoľovanie "
Varenie považujem za svoju druhú príjemnú profesnú činnosť, pretože každý "chemický" kuchársky pokus sa dá jesť :-)
Tvoja vynaliezavosť a fantázia nemá hraníc. Vďaka za recept.
úprimne obdivujem Tvoju usilovnosť a pracovitosť :-)
a máš pravdu, práca je najlepším liekom proti všetkému, čo Ťa trápi, úprimne Ti držím všetky palce!!! teším sa na Tvoje fantastické recepty :-)