Mrkvový džem s orechmi a levanduľou fotorecept
Foto: izabella929
Možno vás zaujme a možno aj nie. Má veľmi zaujímavú chuť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu som ošúpala. Pripravila som pomaranč a citróny a poriadne som ich umyla. Orechy si zaváram, takže mám vždy po ruke na polici.
-
2
Mrkvu som nastrúhala na strúhadle s malými očkami.
-
3
Pripravila som pomaranč a citrón, ktorý som ošúpala a nakrájala na pásiky.
-
4
Vnútro pomaranča aj citrónu som nakrájala na kocky a kôru z jedného citrónu som nastrúhala na jemno.
-
5
Orechy som nakrájala na kocky.
-
6
Mrkvu som dala do rajnice a zasypala som ju cukrom.
-
7
Pridala som nakrájaný pomaranč aj citrón.
-
8
Všetko som zaliala vodou a zapla som sporák. Všetko spolu som nechala variť 1 hodinu.
-
9
Keď bola mrkva mäkká ešte som ju rozmixovala tyčovým mixérom.
-
10
Vrátila som ju na sporák a pridala som vanilkový cukor, strúhanú citrónovú kôru, orechy a víno. Všetko som nechala ešte povariť, kým nezačal džem hustnúť.
-
11
Napokon som urobila skúšku na tanieriku.
-
12
Nazbierala som si čerstvú levanduľu. Len tak som kvietky potrhala.
-
13
Pridala som ju k džemu a už som nevarila, len som všetko pomiešala. Jej perfektná chuť sa ukáže až neskôr, keď džem postojí dlhšie na polici.
-
14
Horúci džem som plnila do čistých pohárov, zatvorila a obrátila hore dnom.
-
15
Obrátila a nechala vychladnúť. Možem napísať, že je chutný a na maslovom chlebíku si ho dokážem predstaviť. Možno aj použijem do zákuskov. Z tej dávky som dostala 4 poháre 370 ml a ešte zostalo aj na maškrtenie. Prajem vám dobrú chuť.
www.foodandwine.com/recipes/carrot-jam...
www.foodandwine.com/recipes/carrot-jam...