Marinovaný cesnak

ivica - bez fotkyivica, 6. februára 2010

Hodí sa k pečenému mäsu a rybe a je bez ostrej vône! Priznávam že som to nevymyslela ale som kedysi kdesi odkukala!

Suroviny

500 g
3 PL
Marináda:
1 liter
1,5 dcl
5 gul.
5 gul.
1/2 KL
1/2 KL
2
štipka




Postup

  1. 1

    Očistené strúčiky cesnaku dáme do pohára. Marinádu varíme 5 minút a teplú nalejeme do pohárov.Nie doplna, necháme priestor na olej. Po vychladnutí pohár uzavrieme a necháme týždeň stáť vchladničke. Potom pridáme olej a necháme ešte aspoň deň v chladničke. Podávame bez marinády k pečenému mäsu alebo rybe. Cesnak marinovaním stráca ostrú chuť.

  2. 2

    Ak neviete či Vám to bude chutiť, skúste urobiť polovičnú dávku a uvidíte, vlasne ucítite!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia