Hruškovo-zázvorovo-citrónový džem

douglas - fotkadouglas, 19. októbra 2012
Hruškovo-zázvorovo-citrónový džem
Foto: douglas

Tento hruškovo-zázvorovo-citrónový džem, je pomerne ostrý a tak sa moc nehodí na bežnú konzumáciu. Je výborný ako netradičný čaj s ovocnou dreňou veľmi vhodný proti chrípke a nachladeniu. Obyčajne dám vrchovatú polievkovú lyžicu džemu do hrnčeka a zalejem vriacou vodou. Každému komu som nápoj uvarila bol prekvapený jeho dobrou a ostrou chuťou.

120 minút
príprava

Suroviny

1 kg
9 dkg
1 ks
1 ks
35 dkg
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrušky zbavíme nečistôt, zázvor olúpeme. Ovocie nastrúhame na veľkom strúhadle a dáme variť do väčšieho hrnca, pridáme šťavu z citróna a dôkladne povaríme. Ďalej postupujeme podľa inštrukcií na obalu od Gelfix Super 3:1. Do čistých a suchých sklenic nalejeme náš džem, na vrch dáme štipku kyseliny sorbovej, sklenice dobre uzavrieme a otočíme hore dnom. Po otvorení sklenicu skladujeme v chladničke.

  2. 2

    Pokiaľ si chcete urobiť netradičný čaj, stačí iba vrchovatú polievkovú lyžicu džemu zaliať vriacou vodou a máte chutný teplý nápoj, ktorý pomáha pri nachladení a chrípke. Pred mojou druhou svadbou http://varecha.pravda.sk/zazitky/moja-druha-svadba/1319-clanok.html som sa ním liečila a na svadbe som sa cítila docela fit:).

    Hruškovo-zázvorovo-citrónový džem - obrázok 2

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Pekné... mám dosť jabĺk, možno spravím... zázvor mám veľmi rada... len v gelfixe je tušim táto kyselina sorbová - tak by nebolo treba pridávať... mne sa s gelfixom nikdy nič nepokazilo... dík za recept, určite spravím
Mám debničku hrušiek,ale takých tvrdších na zaváranie,ale ak sa mi podarí dostať k zrelým hruškám džemik si iste spravím.Máme radi aj hrušky,aj zázvor.Ideálna kombinácia.Na tej fotke Vám to veľmi pristane,veľa šťastia na spoločnej ceste prajem.
určite si spravím ,vždy lepšie ako tabletky:-) Krásne foto, vidieť aka si šťastná, želám vám obom šťastie s láskou miešané:-)
Ja tam "citim" jeste skoricovy cukr! Nepochybuji ze ho tam umistim. Kdyz loupu víc jablek, vyvarim slupky, pridam citron, zazvor, skoricovy cukr a to je tak dobre, ze z hrusek to bude take takove.
Velmi pekne dakujem za komentar. Mlada pani kvetinarka, ktora mi kyticu viazala sa mi zverila, ze nas pribeh ju oslovil natolko, ze zacala uvazovat o svojej cirkevnej svatbe. A toto je ta "nitka stastia"...

Pridaj komentár k receptu: