Foto: martdekor
Recept mám od svojej mamky, ktorý je veľmi jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Podáva sa ako pomazánka na hrianky, na chlebík vo vajíčku, alebo Zobraziť celý popisRecept mám od svojej mamky, ktorý je veľmi jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Podáva sa ako pomazánka na hrianky, na chlebík vo vajíčku, alebo aj na ochutenie mäska, ako je napr. soté.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kápiu si umyjeme a odrežeme z nej iba stopky a celé pomelieme spolu s očisteným cesnakom a feferónkami. Dáme do hrnca, pridáme olej, soľ a ocot. Povaríme na miernom ohni, až kým nám nezačne hustnúť. Ešte horúce lejeme do maličkých fľaštičiek a poriadne uzatvoríme vekom. Ja používam fľaše od malej tatárskej omáčky, alebo od detskej výživy. A dáme sterilizovať na 20 minút. Po sterilizovaní uložíme do deky na 24 hodín.
- 2
Pomazánka je mierne pálivá, pre tých, čo milujú viac pálivú tak si môžu pridať viac feferóniek a pokiaľ chcete ulahodiť aj svojim menším ratolestiam tak si môžte pomazánku urobiť bez feferóniek. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu