Uhorkový šalát
Uhorkový šalát

Uhorky po kórejsky

alena45 - fotkaalena45, 18. augusta 2017
Uhorky po kórejsky
Foto: alena45

Možno si niektorí spomínajú na mnou pridaný recept Mrkva po kórejsky. Našla som veľmi podobný recept na uhorky http://www.povarenok.ru/recipes/show/129234/, ktorý som musela vyskúšať a Zobraziť celý popisMožno si niektorí spomínajú na mnou pridaný recept Mrkva po kórejsky. Našla som veľmi podobný recept na uhorky http://www.povarenok.ru/recipes/show/129234/, ktorý som musela vyskúšať a po úspešnej ochutnávke v práci ho sprostredkujem aj pre Vás.

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,5 kg
3 KL
3 PL
70 g
10 strúčikov
2 ks
3 KL
5 PL
3 PL
10 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr umyjeme uhorky a nakrájame ich pozdĺž na tenšie hranolky. Osolíme 3 lyžičkami soli. Mala som krivé zvyšky uhoriek rôznej hrúbky, nie sú práve foremné. Necháme cca hodinu odstáť, sem-tam premiešame.

    Uhorky po kórejsky - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice dáme olej, zohrejeme, a do horúceho prisypeme sezamové semiačka. Miešame a pražíme, než chytia farbu. Odstavíme, keď sa olej utíši, pridáme sladkú papriku.

  3. 3

    Uhorky prelejeme cez sitko alebo v ruke vymačkáme a dáme do druhej misy. Moje boli veľmi slané, preto som v recepte ubrala soľ, musela som ich opláchnuť. Pridáme cesnak, cukor, ocot, sojovú omáčku a ešte horúci olej so sezamom a sladkou paprikou. Pridáme nasekanú chilli papričku, kto nemá, môže pridať mletú pálivú papriku. Zamiešame a šalát je hotový. Podáva sa vychladený, ale nám viac chutí v izbovej teplote.

    Uhorky po kórejsky - obrázok 3
  4. 4

    Tento šalát je možné sterilizovať, vtedy pridajte oleja pod sezam viac cca o polovicu. Sterilizujeme 30 minút od bodu varenia. O mesiac dám vedieť, či sa sterilizácia podarila.

    Uhorky po kórejsky - obrázok 4
  5. 5

    Doplnok : Oznamujem so zvesenými ušami, že sterilizácia sa nepodarila, ale u mňa to nie je nič nevídané. Niekto iný možno bude šikovnejší a poučí ma.

Diskusia k receptu

kimlo
Len sa musím pousmiať na tým že soľ himalájska... pochádza z Pakistanu a od Himalájí je miesto kde ju tažia stovky km. A ešte ju prifarbujú. Nič v zlom, recept fajn, akurát použijem normálnu soľ :-) toto skôr patrilo pre tých bio-makro-konzumentov.. :-D
1x evusik
alena45
@Kimlo (18.8.2017 20:18)

tušila som takýto koment, urobila som to preto, lebo v recepte je písané, aby soľ nebola jodidovaná. Aj himalájska soľ obsahuje jód, ale nie je pridávaný navyše. Inú soľ ako bielu a túto ružovú som nemala, dala som teda himalájsku. Napísala som tak, ako som urobila. Kľudne daj obyčajnú.
alena45
@Katka78 (30.8.2017 13:35)

veľmi si ma potešila svojím komentárom, ak Ti chutí ten mrkvový, tak tento bude určite tiež. Ale sterilizácia nevyšla, neviem, či chyba bola vo mne alebo v tom šaláte, ale už ho budem robiť iba na "zjedenie".
andelika
@Alena45 Nesmutte nad pokazenou sterilizaciou, chyba nebola vo Vas :) korejske jedla sa proste nesterilizuju :) radsej si ho vzdy urobte nanovo