Voňavé jabĺčka vo vlastnej šťave
Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 2. septembra 2014
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 2. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
25 minút
príprava
príprava
15 minút
na 90 °C
na 90 °C
Postup
-
1
Lyžicu citrasu rozmiešame vo vode. Ak chceme jablká biele, tak ich ošúpeme a vyberieme jadrovník, ak jemné sfarbenie jabĺk podľa šupy neprekáža, nešúpeme ich. Potom jablká nakrájame na mesiačiky a vložíme do nálevu, v ktorom ich len poumývame a scedíme.
- 2
Nakrájané a scedené jablká ukladáme do pohárov až po vrch a do každého pohára pridáme dva klinčeky a kúsok celej škorice podľa toho, kto má ako rád jej chuť a vôňu.
- 3
Poháre pred uzatvorením utrieme suchou a čistou utierkou a zatvoríme ich viečkami. Podľa tvrdosti jabĺk sterilizujeme 15–20 minút pri teplote 90 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu