Foto: damisa
Rada chodím do komory, keď je z čoho vyberať a tak sme sa pustili do výroby čalamád. Základom sú uhorky nakladačky a ostatnú Zobraziť celý popis Rada chodím do komory, keď je z čoho vyberať a tak sme sa pustili do výroby čalamád. Základom sú uhorky nakladačky a ostatnú zeleninu pridávam podľa chuti, tak neuvádzam presne množstvo. Prvý raz som vyskúšala aj uhorkový šalát s vegetou a ten som robila podľa receptu.
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetku zeleninu pokrájame, dobre premiešame
-
2
a plníme do pohárov. Nálev z deka urobíme podľa návodu a osladíme podľa chuti. Čalamádu zalejeme horúcim nálevom a sterilizujeme.
-
3
Šalát s vegetou: Uhorky nakrájame, pridáme cibuľu a feferónky, dobre spolu premiešame.
-
4
Cukor a vegetu rozpustíme v octe, zalejeme a za občasného premiešania necháme hodinu odležať. Naplníme do pohárov a sterilizujeme. Z tejto dávky bolo 7 pohárov.
Diskusia k receptu