Pomarančový džem
Pomarančový džem

Pomarančovo-hruškový džem fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 19. mája 2017

Kúpila som si pomaranče a boli akési suché, koža sa len ťažko dala konzumovať. Nakrájala som ich a urobila z nich džem. Pridala som Zobraziť celý popisKúpila som si pomaranče a boli akési suché, koža sa len ťažko dala konzumovať. Nakrájala som ich a urobila z nich džem. Pridala som aj hrušky, ktoré mi v košíku prezreli.

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
500 g
200 g
100 g
z 2 ks
1 bal




Postup

  1. 1

    Pomaranče som ošúpala a nakrájala na malé kocky. Pridala som aj hrušky. Všetko som zasypala cukrom. Na 1 kg ovocia počítam vždy 600 g cukru. Čistého ovocia bolo 480 g a hrušky 200 g, tak som všetko zasypala 500 g cukrom a nechala som presladzovať 24 hod.

    Pomarančovo-hruškový džem (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som ovocie preložila do rajnice a varila som 15 min, pridala som šťavu z citrónov, vanilkový cukor a všetko nechala povariť. Pridala som želírovací cukor a ešte 5 minút povarila a nalievala som do čistých pohárov. Zatvorené poháre som obrátila po naplnení hore dnom na 10 min. Pred plnením som urobila skúšku na tanieriku.

    Pomarančovo-hruškový džem (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prajem dobrú chuť.

    Pomarančovo-hruškový džem (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

jack
Musí byť chutný.Tie kombinácie sa mi páčia.
mitzy
Výborný nápad ako využiť suché pomaranče! 5* musí byť skvelý
siisa
Na tento džem sa už dlho chystám, si ma teraz nakopla. A páči sa mi aj tvoj recept. Ďakujem.
sracz
Tvoje "mix ľekvare", Izka milá, obdivujem už od štartovacieho diela a tento považujem taktiež za super vydarený. Ako by som počul moju presladkú mamku Aňuci, B. P. "ha nemlesz jó, megesznek a gyerekek, t. j. ak to nebude dobré, pojedia to deti"! -:)))))))


katkos
Bisztosan lesz jo- saz sazalekra, ako anuci moja hovorila. (Urcite bude dobre. Na 100%)
izabella929
@katkos , biztos hogy finom, már csak a narancs magában izletes gyumolcs.../iste že je fajný, už iba preto, že pomaranč je chutné ovocie/vďaka za komentár...)
katkos
uz vidim, ze som to zmrvila, Izabellka dakujem - oprava biztosan a nie bisztosan- vidno, ze nagymama uz neni medzi nami, aby ma trenovala. Ospravedlnujem sa, ze miesam madarsku vyuku ku komentárom ku receptu. Ale zicher je fajny.
izabella929
@katkos ,nič sa nedeje, už i ja málo používam tento jazyk, iba keď idem domov do rodného kraja, tam hovorím len maďarsky..si milá.-)
nika168
Super recept, vyskúšam. Koľko vám z tejto dávky vyšlo fľašiek džemu? /predpokladám že klasických 3dl flašiek/ :D