Pomarančovo-hruškový džem fotorecept
Foto: izabella929
Kúpila som si pomaranče a boli akési suché, koža sa len ťažko dala konzumovať. Nakrájala som ich a urobila z nich džem. Pridala som Zobraziť celý popisKúpila som si pomaranče a boli akési suché, koža sa len ťažko dala konzumovať. Nakrájala som ich a urobila z nich džem. Pridala som aj hrušky, ktoré mi v košíku prezreli.
tepelná úprava
Postup
-
1
Pomaranče som ošúpala a nakrájala na malé kocky. Pridala som aj hrušky. Všetko som zasypala cukrom. Na 1 kg ovocia počítam vždy 600 g cukru. Čistého ovocia bolo 480 g a hrušky 200 g, tak som všetko zasypala 500 g cukrom a nechala som presladzovať 24 hod.
-
2
Potom som ovocie preložila do rajnice a varila som 15 min, pridala som šťavu z citrónov, vanilkový cukor a všetko nechala povariť. Pridala som želírovací cukor a ešte 5 minút povarila a nalievala som do čistých pohárov. Zatvorené poháre som obrátila po naplnení hore dnom na 10 min. Pred plnením som urobila skúšku na tanieriku.
-
3
Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu