Pomarančovo-hruškový džem fotorecept

izabella929Izabella929, 45 ročná žena, Fiľakovo, 19. mája 2017 18:14
Ďalšie jej recepty »

Kúpila som si pomaranče a boli akési suché, koža sa len ťažko dala konzumovať. Nakrájala som ich a urobila z nich džem. Pridala som aj hrušky, ktoré mi v košíku prezreli.

15 min
tepelná úprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Pomaranče som ošúpala a nakrájala na malé kocky. Pridala som aj hrušky. Všetko som zasypala cukrom. Na 1 kg ovocia počítam vždy 600 g cukru. Čistého ovocia bolo 480 g a hrušky 200 g, tak som všetko zasypala 500 g cukrom a nechala som presladzovať 24 hod.

    Pomarančovo-hruškový džem (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som ovocie preložila do rajnice a varila som 15 min, pridala som šťavu z citrónov, vanilkový cukor a všetko nechala povariť. Pridala som želírovací cukor a ešte 5 minút povarila a nalievala som do čistých pohárov. Zatvorené poháre som obrátila po naplnení hore dnom na 10 min. Pred plnením som urobila skúšku na tanieriku.

    Pomarančovo-hruškový džem (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prajem dobrú chuť.

    Pomarančovo-hruškový džem (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist