Rebarborový sirup

Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 11. augusta 2013
Rebarborový sirup
Foto: Ľuboš Pilc
3 l
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
500 g
3 l
1 PL




Postup

  1. 1

    Rebarboru omyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky 2x2 cm. Do hrnca dáme vodu, rebarboru, cukor a ružovú vodu.

  2. 2

    Privedieme do varu a varíme jemným bublavým varom 40 minút. Rebarbora pustí ružovú farbu. Sirup bude intenzívne voňať po extrakte z ružových lupeňov.

  3. 3

    Uvarený sirup precedíme a nalejeme do zatváracích fliaš, alebo ho môžeme aj s uvarenými kockami rebarbory bez cedenia naliať a zasterilizovať do klasických zaváracích pohárov.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
hag
hag
Kde kúpim ružovú vodu?