Rebarborový sirup
Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 11. augusta 2013
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 11. augusta 2013
Foto: Ľuboš Pilc
3 l
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rebarboru omyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky 2x2 cm. Do hrnca dáme vodu, rebarboru, cukor a ružovú vodu.
- 2
Privedieme do varu a varíme jemným bublavým varom 40 minút. Rebarbora pustí ružovú farbu. Sirup bude intenzívne voňať po extrakte z ružových lupeňov.
- 3
Uvarený sirup precedíme a nalejeme do zatváracích fliaš, alebo ho môžeme aj s uvarenými kockami rebarbory bez cedenia naliať a zasterilizovať do klasických zaváracích pohárov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.luxurygourmet.eu/products/rebarborovy-sirup/...