Dulový džem s vanilkou a anízom fotorecept
Foto: izabella929
Každý rok robievami tento džem..má prekrásnu farbu a výbornú chuť..tento rok som pridala do neho aj aníz , klinčeky a vanilku..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Obrali sme v sobotu časť dulí..
-
2
dule som poriadne umyla..z celkového množstva som spracovala na džem iba 2 kg...ostatné budú na kompót a ešte aj cukrovinky budem neskôr robiť..
-
3
prekrojila na 4 časti a poriadne očistila..
-
4
ošúpala z kože..
-
5
pokrájala na malé kocky a odvážila presne 2 kg.
-
6
odmerala som 800ml vody a do nej som vysypala 1,4 kg cukru a uvarila som v hrnci sirup..
-
7
hneď ako som ich pokrájala na kocky, vytlačila som šťavu zo 4 ks. citrónov rozmiešala vo 2 dl vody a poliala som pokrájané kocky, aby veľmi nezhnedli...do horúceho sirupu som pridala dule aj s vodou, v ktorej bola šťava z citrónov...hne´d som pridala aj 2 sáčky vanilkového cukru, 1 kl.anízu a 1 kl.klinčekov, ktoré som pred tým pomlela..
-
8
varila som na silnom plameni pol hodinu a počas varenia sa šťava odparovala...nemiešala som...až po pol hodine, keď začal džem hustnúť , potom som ho ho stále miešala, aby neprihorel.. približne 1 hodinu som ho varila a takto krásne zhustol..
-
9
naplnila som ho do pripravených umytých pohárov...na 10 min. otočila hore dnom a potom vrátila zpäť...hotový džem...z tejto dávky mi vyšlo 10 pohárikov..6 kusov 3,5 dl a 4 poháriky 2,5 dl. a prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu